JAVNI REGIONALNI KONKURS NEVID TEATRA

PREPORUČUJEMO SVIM ZAINTERESOVANIM, TALENTOVANIM KREATIVCIMA, KOJIH JE UVEK BILO MNOGO I MEĐU STUDENTIMA, DA SE PRIKLJUČE KONKURSU NEVID TEATRA.
 

Napiši originalnu bajku ili basnu za djecu na temu kulturnih raznolikosti i pošalji do 15. 9. 2020.

Nevid teatar iz Banjaluke u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije u okviru projekta „Obrazovanje kroz igru“, koji se realizuje kroz Zajednički regionalni program Ujedinjenih nacija „Dijalog za budućnost”, poziva sve autore/ke, bez obzira na starosnu dob, koji žive u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori da napišu originalne bajke i basne za djecu na temu kulturnih raznolikosti.

Osim originalnog teksta,autori/ke mogu pisati i o problemima obrazovnog sistema u državi u kojoj žive te navesti konkretne ideje reforme obrazovanja. Prijaviti se mogu i svi/e koji/e žele poslati samo mišljenje o obrazovanju i predložiti odgovarajuće ideje.

Konkurs je otvoren od 15. jula i trajaće do 15. septembra 2020. godine do 23 časa i 59 minuta.

Na osnovu do 10 najljepših izabranih bajki ili basni za djecu, Nevid teatar će štampati ilustrovanu knjigu (elektronska verzija će biti dostupna na web sajtu projekta), kao i objaviti audio-knjigu.

U okviru projekta biće organizovan dvodnevni obrazovni program krajem novembrau Banjaluci. Prvog dana biće održano predavanja na temu obrazovanja djece i mladih u svrhu razvoja kreativnog stvaralaštva i kritičkog mišljenja putem umjetnosti koje će Nevid teatar uživo prenositi a drugog dana biće realizovano Javno čitanje najljepših bajki i basni za djecu radi promovisanja autorskog dramskog stvaralaštva u regiji i tom prilikom Nevid teatar će ugostiti do 10 najboljih autora/ki iz regiona.

Jedan od fokusa projekta biće usmjeren na ugroženu i osjetljivu djecu u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori jer će Nevid teatar objaviti audio-knjigu najljepših bajki i basni za djecu sa poteškoćama u razvoju a radi obrazovanja pozorišne publike biće kreiran i animirani mulitmedijalni pozorišni bonton.

U decembru tekuće godine, u okviru projekta, Nevid teatar će odigrati interaktivnu predstavu za djecu i odrasle „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja” i realizovati 20 dramskih radionica za djecu uzrasta od četiri do šest i od devet do 14 godina starosti u 10 gradova Srbije: Užicu, Šapcu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Subotici, Smederevu, Beogradu, Novom Sadu,Somboru i Vršcu.

Za više informacija o pravilima učešća i rezultatima konkursa možete posjetiti stranicu projekta:

www.obrazovanjekrozigru.com ili www.nevidteatar.com

Top