POZIV ZA PODNOŠENJE PONUDA ZA JAVNU NABAVKU 8/14 - SANACIJA PASARELE

IZLOŽBA RADOVA NASTALIH NA RADIONICI „PROŠIRENO POLJE 3, STRIP I POP-UP“

 

Izložba radova nastalih na radionici „Prošireno polje 3, Strip i POP-UP“, otvara se u petak 24. januara 2014. u 19h u Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad. U novembru 2013. likovna redakcija Doma kulture Studentski grad i izdavačka kuća Kornet zajedno sa spoljnim saradnicima, su po treći put, organizovali crtačku, umetničku, rekreativnu, trudbeničku i slikarsku radionicu. Kao i dosadašnje radionice Proširenog polja i ovogodišnja je „u fokus pažnje postavila načine na koji se vizuelna i literarna forma spajaju, uzajamno obogaćuju i inspirišu“. Na otvaranju izložbe i zabavi koja će uslediti nakon toga svi učesnici i publika dobiće na poklon nešto vrlo upotrebno, a nastalo kao delo radionice.

 

Ove godine saradnici u koordinaciji radionice bili su Katie Woznicki (POP-UP),  Danilo Milošev Wostok i Sanja Stepanović (strip), a učestvovali su mnogi bez obzira na godine, opredeljenje bilo koje vrste, pol, boju kože ili kose. Kako se navodi u katalogu za predstojeću izložbu  ono što povezuje kreiranje POP-UP knjižica i crtanje stripova upravo su elementi eksperimenta i igre koji se neguju na radionicama Proširenog polja.

 

Maida Gruden i Pavle Ćosić u tekstu takođe ističu: „Tema radinice zadata je na početku i odnosila se na naslućivanje značenja arhaičnih reči koje se više ne koriste u srpskom jeziku. Ponuđena je lista arhaičnih i dijalekatskih reči kao što su: molava, trebnik, tiranida, stobor, klebek, trebežnik, potajac, kotali, lokaj, keravka, koje su učesnici pozvani da ilustruju kroz pravljenje POP-UP knjižica i stripova. Učesnicima nije otkriveno zančenje tih reči nego im je prepušteno da ga sami izmaštaju. Značenje reči otkriveno je tek na kraju radionice kao što se i sadržaj POP-UP knjiga otkriva iznenadno tek njihovim otvaranjem. Iznenađenjima nije bilo kraja!“

 

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja RS.

 

Top