GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK BIRA ZA VAS – JANUAR 2021.

Draga naša publiko,

Nesumnjivo teška godina je za nama. Po svemu drugačija i neizvesna. Zajedno sa vama smo prošli dug put tokom kojegsmo se trudili, da vam u svakom trenutku budemo na usluzi i da u skladu sa mogućnostima pošaljemo poruku da je Dom kulture Studentski grad uvek uz vas.

Od samog početka borbe sa ovom teškom i pre svega nepoznatom bolešću potrudili smo se da, vama, našoj publici, svi programi budu dostupni putem interneta. Od marta meseca, putem naših društvenih mreža, plasirano je preko dve stotine programa, a skoro 600.000 posetilaca je ukazalo poverenje Domu kulture Studentski grad. U trenucima kada smo bili u mogućnosti da se vratimo živim programima, zajedno smo podelili radost što se ponovo vidimo na našim „klupicama“ i bili presrećni što ste tokom septembra i oktobra posećivali naše programe kao nekada. Na žalost, kraj godine ponovo dočekujemo bez živih programa, ali se nadamo da ćemo narednih nedelja ponovo biti u mogućnosti da se vidimo na filmskim projekcijama, pozorišnim predstavama, književnim večerima, koncertima, tribinama, izložbama.

Uvek i pre svega nam je prioritet bila vaša zdravstvena bezbednost i zdravlje zaposlenih Doma kulture Studentski grad, i sa time ćemo nastaviti ubuduće. Pandemija nas nije zaustavila da posle decenija nebrige renoviramo sve toalete u ustanovi, zamenimo električne instalacije, obezbedimo sve neophodne mere zdravstvene zaštite i Dom kulture Studentski grad učinimo boljim mestom za život i učenje. Biblioteka Doma kulture, kao centralno mesto okupljanja studenata, je tokom celog leta omogućila uslove za bezbedno pripremanje ispita, članarine su produžene svim korisnicima u vremenu trajanja policijskog sata, a godišnje i polugodišnje članarine će važiti i tokom januara 2021. godine.

Sa optimizmom gledamo u narednu godinu. Imamo velike planove i nadamo se da ćemo ih zajedno sa vama uspešno realizovati. Kao najznačajnije događaje za narednu godinu izdvojio bih program likovne redakcije Doma kulture Studentski grad pod nazivom Oni žive (They live), koji će biti realizovan zahvaljujući podršci Evropske unije kroz program Kreativna Evropa. Kroz ovaj projekat bavićemo se studentima i studentskim životom od osnivanja Studentskog grada i ranije, do danas. U okviru redakcija pozorišnog i likovnog programa nas očekuje nastavak na pripremi jednog od najvećih svetskih mjuzikala Isus Hrist Superstar (Jesus Christ Superstar), a premijeru ovog kapitalnog dela Endrjua Lojda Webera očekujemo za dan Doma kulture Studentski grad, 24. maja 2021, na pedesetogodišnjicu praizvedbe ovog dela u Beogradu. Krajem godine nas očekuju festivali Balkanima i Alternativefilm/video, po kojima je Dom kulture Studentski grad postao prepoznatljiv ne samo u regionu već i celom svetu. I ne samo to, svih sedam redakcija Doma kulture Studentski grad ponudiće veliki broj drugih programa za koje verujemo da će obogatiti kulturni život ne samo Studentskog grada već i šire.

Ukoliko imate predloge, sugestije a možda i primedbe, mi vam svakako stojimo na usluzi. Od 1. januara će vam na raspolaganju biti poseban imejl sugestije@dksg.rs putem koga ćete moći da nam pošaljete zapažanja i tako nam pomognete da budemo još bolji i vama na usluzi.

Želim vam srećnu Novu godinu, dobro zdravlje, uspešno položene ispite i nadam se da ćemo se tokom 2021. godine videti u velikom broju na vašem i našem starom i dobro znanom mestu - Domu kulture Studentski grad.

Boris Postovnik, direktor Doma kulture Studentski grad,

glavni i odgovorni urednik

Top