FILMOVI SA RADIONICE BRZINSKOG ALTERNATIVNOG FILMA NA PROGRAMU FESTIVALA NAJKRAĆI DAN

Najkraći dan je festival kratkometražnog filma koji se tradicionalno širom sveta održava najkraćeg dana u godini – 21. decembra, a udruženje za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture, Filmkultura, započelo je sa radom upravo manifestacijom Najkraći dan, u Beogradu prvi put održanom na zimu 2013. godine.
Deseta po redu beogradska proslava Svetskog dan krakometražnog filma i jubilarni deseti rođendan udruženja Filmkultura održaće se u četvrtak 21. decembra od 17h do 00h u baru Sprat u Cetinjskoj, a očekuju vas projekcije uspešnih domaćih kratkih ostvarenja i onih do sad nikad viđenih, ozbiljni i manje ozbiljni razgovori, kao i poigravanje sa filmskom trakom.
Projekcija filmova nastalih na radionicama Filmska sekcija (Filmkultura i Jugoslovenska kinoteka) i Brzinska radionica alternativnog filma, koju ju organizovao Akademski filmski centar Doma kulture Studentski grad (od 17.00 časova), prvi put pred publikom predstavlja filmove srednjoškolaca, studenata i mladih filmskih profesionalaca, neopterećene žanrovima, rodovima ili formatima: čista filmska igra.
Ulaz na sve programe festivala Najkraći dan je besplatan, dok kompletnu satnicu programa možete pronaći na sledećem linku https://filmkultura.com/10-godina-filmkulture-i-najkraceg-dana/  

Top