Festival bluz bendova

Festival kroz koji je do sada prošlo više od dvadeset sastava regionalne bluz scene. Festival jeste retka muzička manifestacija u Beogradu na kojoj se na jednom mestu mogu čuti vodeća imena bluz muzike iz Srbije i okruženja.

Publika je do sada mogla da čuje sledeće sastave: Di Luna Blues Band (Beograd), Loup-Garou (Beograd), Stare kuke (Inđija), Nikola Čubrilo bend (Beograd), Travellin’ Cats (Beograd), BluesTone Band (Beograd), The Cockblockers (Kragujevac-Beograd), The Petting Blues Band (Novi Sad), SOUL STEAMERS (Pančevo-Beograd), COTTON PICKERS (Mladenovac), THE HIGHLANDERS (Užice), BENNY BRICKMANN BAND (Niš), Bluz Mašina, Blue Family, Raw Hide, kao i pionira naše bluz scene Dragoljuba Crnčevića Bakija i njegov Dr. Project Point Blank

Festival je podržan od strane više medijskih kuća: Studio B, Rok Radio, Radio Beograd, RTS.

Festival se izvodi uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda

Cilj festivala :

Da se publici kroz lično iskustvo približi bluz kao osobeni muzički događaj. Da se mladi edukuju ka drugačijoj vrsti muzike, koju često i nemaju prilike da čuju u sredinama iz kojih dolaze. Da se koncertni bluz približi novoj publici, da se proširi interesovanje za taj i druge oblike žive muzičke delatnosti.

 

Top