BORBENI SEMINAR: Žive knjige

Utorak, 14. decembar, 19.00, Studio 28

Borbeni seminar se nastavlja! U decembru ponovo održavamo sesije živih knjiga na kojima će učesnici nekadašnjih studentskih borbi, kroz sećanje i analizu, govoriti o svojim iskustvima. Bavimo se blokadama beogradskih fakulteta 2011. godine, sa fokusom na Filozofski, kao i studentskim pokretom u Novom Sadu i protestima 2017. godine u ova dva grada.
 

BLOKADA FILOZOFSKOG U BEOGRADU (2011) I PROTEST 7 ZAHTEVA (2017)

O učešću u studentskoj blokadi Filozofskog fakulteta 2011. godine, na kojoj su se studenti borili za smanjenje školarina, priznavanje apsolventskog staža i za uvođenje budžetskih granica na 48 ESPB i učestvovali u organizaciji studentskog, a potom i šireg, radničkog protesta grupe „7 zahteva“ nastale 2017. godine, govori Isidora Petrović.

Isidora Petrović studirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, nekoliko godina radila sa decom uključenom u život i rad na ulici u naselju Mali Leskovac na Karaburmi, a zatim u medijima, kao članica uredništva časopisa „Mond“. Učesnica je blokade Filozofskog fakulteta 2011. godine i aprilskih protesta 2017. godine, nakon čega je bila deo kolektiva 7 zahteva. Uređivala je i vodila emisiju Mestimično oblačno na Radioaparatu. Danas radi u civilnom sektoru.

Razgovore moderira: Mina Milošević, dramaturškinja i učesnica studentskih borbi 2020. godine.


*Projekat "Borbeni seminar: Studentske borbe za pravo na obrazovanje u 21. veku" realizuje se uz podršku Fondacije za otvoreno društvo

Top