Borbeni seminar: Studentske borbe za pravo na obrazovanje u 21. veku

Projekat "Borbeni seminar: Studentske borbe za pravo na obrazovanje u 21. veku"

Dom kulture Studentski grad dobio je sredstva za projekat "Borbeni seminar: Studentske borbe za pravo na obrazovanje u 21. veku" na konkursu Fondacije za otvoreno društvo. Projekat će se realizovati u toku jedne godine, do septembra 2022., a rezultiraće audio-vizuelnom arhivskom kolekcijom, publikacijom i dokumentarnim filmom.

Zadatak projekta je da u stvaranje arhiva medija, žive diskusije, izradu publikacije i kreiranje dokumentarnog filma, istraživačku refleksiju, aktivno prikupljanje i kreativnu upotrebu arhivskog materijala, uključi nekadašnje predvodnike progresivnih studentskih borbi i sadašnje studente koji su zainteresovani za borbu za pravo na obrazovanje i socijalnu pravdu kao jedno od temeljnih načela Ustava Republike Srbije.

Projekat ukazuje na potrebu organizovanog studentskog aktivizma i uključivanje studenata u demokratski proces pregovora i participacije u odlučivanju.

Članovi projektnog tima su Ivan Velisavljević, urednik Arhiva medija (koordinator projekta i arhivskog tima) i šef Akademskog kino kluba Milan Milosavljević (producent i koordinator filmske ekipe), Ivana Anđelković (koordinatorka istraživačkog tima i urednica publikacije), Mina Milošević (koordinatorka Živih knjiga i diskusija), uz veliku pomoć Maide Gruden, urednice likovnog programa.

 

Top