NOVI RUSKI KRATKOMETRAŽNI FILM

BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA GORČILO - JESI LI TO DOŠAO DA ME VIDIŠ

 

Nakon skorašnje premijere, film Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš u režiji Milana Karadžića, biće prikazan u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad u subotu 7. februara u 20 sati, a nakon projekcije publici će se pokloniti ekipa filma. Ulaz na projekciju je slobodan, a besplatne karte će se studentima uz indeks deliti na portirnici DKSG 7. februara od 9 časova.

 

Ova projekcija evocira sećanja na istoimenu veoma uspešnu pozorišnu predstavu koja se osamdesetih godina 20. veka u produkciji Doma kulture Studentski grad igrala u Beogradu godinama, i često je gostovala u mnogobrojnim mestima tadašnje Jugoslavije. Predstava, kao i film čija se besplatna projekcija planira za 7. februar u DKSG, bazira se drami Miodraga Karadžića, dok je reditelj u oba slučaja Milan Karadžić a u glavnoj ulozi Milutin Mima Karadžić.

 

Radnja filma je smeštena u cnogorskom selu, u brdima, u leto 1968. godine. U jeku izgradnje infrastrukture SFRJ, u naporima da se siromašni sever Crne Gore putevima poveže sa jugom, u malo selo dolazi geometar Laza, kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Sa njim će doći Klara, njegova žena, balerina iz Narodnog pozorišta iz Novog Sada, koja mora da tokom leta održava kondiciju za jesenju sezonu. Kako seljaci reaguju na dolazak geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, koji je najbolji, jer za bolji ne znaju, samo je jedna od linija priče.

 

Film traje 99 minuta, a uloge tumače: Mima Karadžić, Andrija Milošević, Viktor Savić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Anita Mančić, Kristina Stevović.

Top