Otvoren festival ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2015 – Slobodan Šijan, LP Duo i filmovi Vukice Đilas na otvaranju

ANA KNEŽEVIĆ, INNER TUNING

 

Ana Knežević, vizelna umetnica koja živi i radi u Njujorku, otvara izložbu crteža Inner Tuning u četvrtak 18. juna 2015. u 19 sati Galeriji Doma kulture Studentski grad. U pitanju je najnovija produkcija ove renomirane umetnice kroz koju istražuje dinamiku dijagramskih crteža u prostoru čime “uspostavlja suptilnu vibraciono/zvučnu  strukturu, koja poetski gledano, teži da prostorne crteže približi osnovnim  principima muzike.”

 

Ana Knežević (1976) je diplomirala slikarstvo na FLU u Beogradu 2002. godine. Studirala je slikarstvo na master programu na Massachusetts College of Art u Bostonu 2003/04. Prevashodno se bavi svetlosno-zvučnim instalacijama, ali i crtežom, slikarstvom i umetnošću u javnom prostoru. Izlagala na sedamnaest samostalnih i više od 40 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dobitnica je nagrade fondacije CEC ArtsLink, Njujork, SAD (2012); nagrade za crtež iz Fonda Vladimir Veličković (2009), nagrade na konkursu Sekretarijata za kulturu gradske skupštine za koncept i idejno rešenje manifestacionog programa Dani Beograda, za projekat Svetlosna arhitektonika grada budućnosti (2007).

 

Izložba Inner Tuningće biti otvorena do 29. juna 2015.

  

Projekat podržalo Minstarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Radno vreme Galerije: svakog dana osim nedelje od 17.00 - 21.00

 

Ulaz slobodan

Top