6. književni festival POSTNINOVSKE ČAROLIJE od 22. do 26. januara u 19/19.30/20

6. književni festival POSTNINOVSKE ČAROLIJE od 22. do 26. januara u 19/19.30/20

Utorak 23. januar

19.00 Borislav Čičovački i Milena Đorđijević 

Rođen 1966. u Somboru, pisac, libretista, muzikolog, profesor oboe i kamerne muzike na FILUM u Kragujevcu, objavio u Holandiji 11 knjiga. Roman Crni kos, a po polju božuri u 10 najboljih knjiga balkanskih pisaca objavljenih u Holandiji, prema izboru kritičara lista NRC Handelsblad. Pored ove knjige, na srpskom je objavio roman Raskovnik, dramu Potamneli anđeli balkanskih ratova, Pismo iz Amsterdama i druge nedopisane biografije i U starini, ime mu beše Hemus: prilozi za malu geografsku čitanku.// Abhaja: roman u četiri bdenja (Akademska knjiga) – Ispovesti jedne duše u 4 reinkarnacije, tokom kojih se susreće s iskušenjima surovih sredina u kojima je živela: Danska tokom krstaških ratova, Jugoslavija tokom obračuna sa Staljinom, Njujork u vreme Makartijevih progona, Evropska unija dok traje osvetoljubiva pohara Me Too. Duša je toliko zbunjena i uplašena, da traži pomoć svog vodiča u prevazilaženju prepreka koje joj se nameću iz života u život.

19.30 Nađa Petrović i Violeta Stojmenović

Rođena 3.8.1997. u Beogradu, završila dramaturgiju na FDU i master iz filmske i TV režije. Sa 16 godina objavila roman To je to. Priče objavljene u zbirkama. Po njenim scenarijima snimljeno desetine kratkih filmova. Režirala kratke filmove i kratki dokumentarac Drugi avgust. Živi u Beogradu. // Meduze žive zauvek dok ih ne uhvate (Geopoetika) – Tinejdžerska drama koja se pretvara u uzbudljivu intimnu ispovest. Priča o krhkosti, strahu od smrti i od života. Intenzivno ispričana emotivna priča stvara svet proze koja direktno baca istinu u lice, kao likovi omiljenog filma junakinje – Glavom kroz zid.

20.00 Bojan Savić Ostojić i Ivan Milenković 

Rođen 5.9.1983. u Beogradu. Autor pesničkih knjiga Stereorama, Jeretički dativ i Prskalica, zbirki fragmenata Aleatorij i Podli podli psalmi, romana Punkt, Nema oaze i Ništa nije ničije (najuži izbor za NIN-ovu nagradu). Prevodi s francuskog jezika i peva u bendu Klot. // Vreme vode (Kontrast) – Roman o traganju za istinom o tragičnoj sudbini baba Rose, junakove prababe po ocu. Budući da nema nikakvih dokumenata o njenom nestanku, junak mora da se osloni na priče drugih ljudi.

Top