6. Književni festival POSTNINOVSKE ČAROLIJE od 22. do 26. januara

6. Književni festival POSTNINOVSKE ČAROLIJE od 22. do 26. januara

Petak 26. januar

19.00 Oto Oltvanji i Vladislava Gordić Petković

Rođen 10.5.1971, odrastao u Subotici, živi u Beogradu. Autor romana Crne cipele, Kičma noći, Iver i krimića za decu Kako sam postao detektiv. Od početka 90-ih objavio 50-ak pripovedaka u časopisima i antologijama. S engleskog preveo, pored ostalog, tri knjige Džonatana Litema. Dobitnik nagrade Stanislav Lem za fantastiku u književnosti.

Polje meduza (Laguna) – Istovremeno klasičan detektivski roman, triler i hronika društva, sa širim kulturno-istorijskim planom, od socijalizma do tranzicionog kapitalizma, od bivše Jugoslavije do današnjeg Beograda, i nazad. Na kraju, čitalac se s pripovedačem zatiče izmenjen u književnosti nezalečenih porodičnih odnosa i neobičnih balkanskih sudbina.

19.30 Dalibor Škorić i Tamara Mitrović

Rođen 2.2.1974. u Beogradu, završio Mašinski fakultet, bavi se informatikom i kompjuterskom grafikom. Pisao članke na političko-kulturološke teme za internet portale. Uređuje sajt posvećen književnosti http://dobreknjige.rsOvo je prvi roman. Živi u Beogradu.

Krov na dve vode (Ultimatum) – Roman u formi složenih segmenata, u kojima narator, kroz nostalgična sećanja, snoviđenja i susrete s upečatljivim likovima, ide putevima sazrevanja i spoznaje sveta. Otkrivajući nove ljude i predele, junak promišlja o ljudskoj prirodi, vrednostima, produbljeno sagledavajući dileme sveta i vremena koji nas oblikuju.

20.00 Bojan Krivokapić i Vladimir Gvozden

Rođen 26.5.1985. u Bačkoj Topoli. Autor knjiga: Trči Lilit, zapinju demoni (priče, nagrada Edo Budiša), Žoharov let (poezija), Proleće se na put sprema (roman, nagrada Mirko Kovač) i Gnezdo dečaka (poezija). Preveden na nekoliko jezika. Više od 10 godina vodi književne radionice. Diplomirao na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Vila Fazanka (Areté) – Roman o mirnoj ravnici koja bubri, iz koje glasovi prošlih vremena i prošlih stanari stuštenih kuća višeglasjem ne dopuštaju zaboravu da ih prekrije, jedan u drugi se prelivaju ambijent primorski i ravničarski; ali i roman o mogućim ljubavima i o svetu u kome gubici otvaraju nove spoznaje i dovode do spokoja.

Top