6. festival POSTNINOVSKE ČAROLIJE od 22. do 26. januara

22 – 26. januar / Klub Magistrala „Dragan Ve Ignjatović“
Nesveobuhvatna smotra romanopisaca 
POSTNINOVSKE ČAROLIJE - Kritičari biraju

22 – 26. januar / Klub Magistrala „Dragan Ve Ignjatović“
Nesveobuhvatna smotra romanopisaca 
POSTNINOVSKE ČAROLIJE
Selektorka ovogodišnjeg festivala – novinarka Dragana Kovačević

Ponedeljak  22. januar

19.00 Srđan Srdić i Žarka Svirčev 

Rođen 3.11.1977. u Kikindi, autor 5 romana, 2 zbirke priča i 1 knjige eseja. Dobitnik književnih nagrada: Ulaznica, Laza Lazarević, Biljana Jovanović, Edo Budiša i stipendije Borislav Pekić. Prevođen na engleski, nemački, ukrajinski, makedonski, rumunski, slovenački, albanski i mađarski jezik. Živi u Mikro-naselju, pored Kikinde. 

Autosekcija (Partizanska knjiga) – Roman o pisanju romana, čiji je glavni lik S. S, pisac koji sebi zadaje cilj da napiše knjigu određenog broja karaktera. U autofikcijski vrtlog uvlači svoje lekare, pisce, kritičare, samuraje i lokalne pse, ne bi li izložio sumorni totalitet svoje situacije.

19.30 Maja-Iskra Vilotijević i Jasmina Vrbavac 

Rođena 1988. u Beogradu, inženjerka pejzažne arhitekture i magistarka multimedijalne umetnosti. Odrasla na Dorćolu, studirala u Beču i Valensiji, predaje na odseku za Social Design Fakulteta primenjenih umetnosti u Beču. Aperkat je prvi roman. Živi u Beču.

Aperkat (LOM) – Priča o odrastanju devojčice u Beogradu (na donjem Dorćolu) 90-ih godina XX veka. Surovi odnosi s ocem i sredinom stvaraju od nje savremenu Amazonku. Ali i priča o svima koji su stasavali kada su udarci bili obavezni deo vaspitanja. 

20.00 Stevan Vraneš i Dragana Kovačević

Rođen 16.11.1979. u Beogradu, diplomirao dramaturgiju na FDU. Posle 15 godina se vratio pisanju dramom Svedobro, izvedenom u Narodnom pozorištu Užice. Paralelno s pokušajima da (p)ostane pisac, održava karijeru stručnjaka za komunikacije. Devojačka soba je prvi roman. Živi u Bristolu.

Devojačka soba (Dokaz) – Junak romana posle mnogo godina dolazi u rodni Beograd, iz kog je otišao kao ratni dezerter, pokušavajući da živi kao dvadesetogodišnjak. Ali iza njega su nerazrešeni odnosi: s ocem, prijateljima, rodbinom, rodnim gradom, majkom. Razočaran odnosom sa ćerkama, poslom, životom u Kanadi, otpočinje uzbudljivo druženje s dvostruko mlađim parom, pripadnicima nove generacije Beograđana. 

Top