8. FESTIVAL SLOVENAČKOG FILMA DSF++

Nedelja 4. decembar, Mala sala u 19:00

OLUJA r. Anton Martin Emeršič, 11', Kad se u šumi pojavi neobičan posetilac, lovac mora da se suoči sa svojom mržnjom.

 

MOŽEŠ LI ME VIDETI? r: Jan Cvitkovič, Žena koja je ubila svog muža služi kaznu. Plovi kroz grad, plovi po prizorima života. Devojka je vidi, oprašta joj, iskupljuje je. Svet je konačno ponovo zagrli.

 

KAZNENI UDARAC  r. Rok Biček, 15', Dvojica najboljih prijatelja provode popodne na fudbalskom terenu sanjajući da će igrati za lokalni tim. Ali snovi imaju svoju cenu: kada igru prekine grupa starijih dečaka, jedan od njih to uzima kao priliku da se dokaže, dok drugi oseća da se sprema nešto zlokobnije.

 

IZA UGLA r. Martin Turk, 13', Jedanaestogodišnji Nejc svedok je vršnjačkog nasilja. Sprijatelji se sa Timijem, žrtvom nasilja.

 

TAKO SE ZAVRŠILO LETO  r: Matjaž Ivanišin13', Krajem leta, kada se u vazduhu odvijaju pripreme za aeromiting, muškarac i žena odlaze na vodu. Ali dolazak legendarnog akrobatskog pilota za njih neće biti glavni događaj dana.

 

Pauza

 

XX  r: Vasja Lebarič, Julij Zornik, 10', Avantura koju ukucavamo u posudu za brzi sladoled, tanjir iz percepcije kao racionalan. Ulazimo - glava. Hajde, sedi, ovde je fenomenalno.

 

OTOCI  r: Ana Tasel, 5', Satelitska putovanja kroz slike Zemlje stvaraju digitalna ogledala.

 

POSMATRAČ 670 – CRVENE ŠUME r: Nika Autor, 16', Film se osvrće na žilet žicu postavljenu u poljima i šumama duž granice Evropske unije, a šumu posmatra kao politički prostor. Mesto upisano u istoriju tajnih utočišta i tajnih praksi solidarnosti u različitim kontekstima, vremenima i epohama.

 

WWW.S-N-D.SI  r: Sara Bezovšek, 14', Autorku su privukli razni apokaliptični scenariji koji bi mogli da dovedu do kraja sveta kakvog poznajemo. Ona je kolažirala vizuelni materijal koji se nalazi na internetu u obliku kratkih video zapisa, memova, fotografija, gifova, emotikona i raznih spoljnih veza sa sopstvenim radovima, stvarajući tako složen i vizuelno zasićen narativ koji prati tipične holivudske filmske premise.

 

X1-ESCHATON r. Juš Premrov, 7', „Vetar se okrenuo. Kraj je sve bliže." Pesma o prolaznosti, upornosti i ljubavi.

 

RUMENE..ZORE…  r. Davorin Marc, 7', Rumena jutra

 

SVE JE JEDNO SVE JE SVEJEDNO r: Hana Kocelj Marušič, 8', Kako bi se suočila sa traumom svojih prošlih života, Hana odlazi u usamljeno hrvatsko selo gde se nalazi budistički centar. Njena sesija regresoterapije odvija se pred nama kroz uzbudljivu projekciju emocionalnih fantazama i sirove intimnosti. Da li je sve bilo jedno ili je bilo svejedno?

Top