ПОЗОРИШНИ ZOOM КОКТЕЛ - „Зоолошка прича"

Уторак 01. децембар
21.00, Зум конференција

ПОЗОРИШНИ ZOOM КОКТЕЛ

Zoom конференција са учесницима представе „Зоолошка прича" и гостима. Сви заинтересовани могу да прате и учествују у разговору путем отвореног линка:
https://zoom.us/j/97876825131 или Meeting ID: 978 7682 5131

Тема разговора: ШТА И КАКО ДАЉЕ ПОСЛЕ ДИПЛОМИРАЊА?
Домаћини: Андрија Даничић и Владимир Нићифоровић.
Гости: Стеван Пиале, Матеја Поповић и Иван Перковић.

ЗООЛОШКА ПРИЧА
Едвард Олби

Дипломска представа Владимира Нићифоровића и Андрије Даничића, у класи професора др Владимира Јевтовића и асистента Велимира Бланића.
Академија умјетности, Бањалука, јул 2010. године, Дјечије позориште Републике Српске.

режија: Филип Гринвалд
глумци: Владимир Нићифоровић, Андрија Даничић

Фотографије (Вања Бан): https://goo.gl/photos/cih7NsMQhiwgFbPD9
Снимак представе:

Oпис представе:
Када је Едвард Олби написао „Зоолошку причу”, 1958, био је то први комад који је написао као одрасла особа и тек други комад у његовом животу. „Зоолошка прича” је прича о човеку навикнутом на самоћу који започиње разговор са другим човеком на клупи у Централ праку у Њујорку и на крају га приморава да учествује у чину насиља.

Комбинујући реалистично и апсурдно, Олби је написао кратак али слојевит комад који се бави проблемима људске изолације, усамљености, класне диференцираности и опасношћу од резигнираности унутар америчког друштва. Он се фокусира на потребе људи да прихвате и разумеју међусобне разлике. Након првих позитивних критика, „Зоолошка прича” је освојила награду Village Voice Obie Award за најбољу представу и изведена је 582 пута. Постала је омиљена на универзитетима, у малим позориштима и даље наставља да шокира и дубоко делује на публику.

 
Top