ЖИВОТ ИЗ ДВА ДЕЛА

Уторак, 18. октобар
20.00, Велика сала

Tеатар Theatron, Малмe, Шведска у сарадњи са редакцијом позоришног програма Дома културе „Студентски град", реализује пројекат HERO'S JOURNEY под покровитељством Erasmus + програма за омладину у склопу кога ће се одиграти представ ЖИВОТ ИЗ ДВА ДЕЛА. Више о пројекту погледајте на следећем линку: https://www.dksg.rs/cir/heros-journey-workshop/
 

Tеатар THEATRON, Малмe, Шведска
ЖИВОТ ИЗ ДВА ДЕЛА*

Ауторски пројекат глумаца: Suzanna Santrač, Željko Santrač
Режија: Tomas Lindstrom
Драматург: Jan Mark
Сцена: Stine Martinsen

*Број гледалаца је ограничен. Улаз је слободан уз обавезно пријављивање на билетарници, на број 011 269 14 42 или на мејл: teatar@dksg.rs 
 

О представи:
Двоје глумаца се креће у сопсвеним животним причама о идентитету, припадности, сновима и жељама. Многи становници наше планете су мигранти данас. Ми смо сигурни да управо наше животне приче могу да инспиришу публику и да кажу пуно тога о нашем времену, о томе како можемо да живимо заједно и како миграције утичу на нас. Улоге и стварни живот глумаца у представи се поклапају.

Питања која представа поставља: О чему сањаш, чему се радујеш? Да ли треба раскрстити са прошлошћу да би се започео нови живот? Чега не желимо да се сећамо из прошлости? Шта је важно да испричамо нашој деци о нашем детињству? Како учити језик? Како се опходити? Захвалити? Како се односити према својој животној причи као емигрант, имигрант и избеглица? Све може да нам се одузме у животу: наши најмилији, наша родна груда, чак и достојанство, али наше животне приче и сећања из детињства не може нико да нам одузме.После представе сервирамо чорбу и разговарамо са вама о миграцијама, жељама и о томе шта смо спремни да испричамо из нашег детињства нашој деци/будућим генерацијама?

Представа је одиграна до сада 180 пута на шведском и 10 пута на српском језику.

О глумцима:

Suzanna је рођена у Гетеборгу, родитељи су јој дошли у Шведску из Суботице средином шездесетих година, као гастарбајтери. Сузана је живела и одрасла у Шведској већи део свог живота. Сан њених родитеља је увек био да зараде довољно велики капитал и да се врате у своју земљу. Како то утиче на њу и на њен идентитет?

Жељко је дошао у Шведску као избеглица из бивше Југославије. Након завршене глумачке Академије у Новом Саду 1991. Године у класи професора Радета Марковића започиње каријеру у театру. Тамо су му фамилија, пријатељи, језик и његов културни идентитет. Долазак у Шведску током деведесетих је био прави шок, пад на другу планету. Он постаје незнанац сам себи међу свим другим странцима у Шведској.

www.teatertheatron.se


Funded by Erasmus + program of the European Union 

 

Top