ЗБОГОМ ЈУДО

Уторак, 30. јун

Драги студенти, пензионери, комшије, драга наша верна публико,

Представом “Збогом Јудо” жеља ми је и посебно задовољство, да завршим ову позоришну (online) сезону. Изабрала сам да то буде баш ова представа, која је једна од многих, великих хитова нашег Отвореног позоришта.

После петнаест недеља нашег дружења хтела бих да вам се, пре свега, захвалим на великој гледаности  и редовном праћењу предложених - препоручених позоришних представа и пожелим, да се што пре поново сретнемо у нашој и вашој Великој сали ДКСГ. 

 

Лада Капичић Ђурић, уредница Позоришног програма

 

Група АКТ, коју су чинили редитељ Егон Савин (коме је ово била дипломска представа), глумци: Борис Комненић, Бранислав Лечић, Владица Милосављевић, Гордана Гаџић и Владо Керошевић извела је премијерно представу “Збогом Јудо” 1979. године у Отвореном позоришту Дома културе “Студентски град”. Представа је играна са великим успехом, проглашена је за најбољу представу 1979. године, гостовала је на бројним фестивалима у тадашњој Југославији, као и у свету, и освојила многе награде.

 

Дом културе Студентски град

Отворено позориште & Група Акт

Иренеуш Иредињски

ЗБОГОМ ЈУДО (1980)

Костим и сценографија: Герослав Зарић

Играју: Владица Милосављевић, Гордана Гаџић, Борис Комненић, Бранислав Лечић, Владо Керошевић

Режија: Егон Савин

 

Комад пољског драматичара Иренеуша Иредињског (1939-1985) написан је 1965. године,

а праизведба је била 1971. у режији чувеног редитеља Конрада Свинарског.

У напуштеној фискултурној дворани срећу се три представника тајне организације полицијски комесар, његов заменик и девојка. Јуда, оптерећен теретом свог библијског имена, налази се између две ватре људи, који користе исте методе. То је уметничка транспозиција приче о савременом човеку који покушава да избегне своју судбину, суочавајући се са проблемом опстанка вредности, као што су пријатељство, лојалност и љубав, у свету суровости и насиља.

 

Преузето

Позоришне представе РТС, културно-уметнички програм

Top