ДКСГ: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ, 1.03.2017

Vule Žurić i Lazar Džamić, gosti DKSG

Gosti Doma kulture „Studentski grad“ // Vule Žurić i Lazar Džamić

 

U utorak 29. novembra u 19 časova gost Kluba-knjižare Magistrala biće Vule Žurić dobitnik Andrićeve nagrade za najbolju zbirku pripovedaka za 2016. O knjizi „Tajna crvenog zamka“ u DKSG govoriće Vesna Trijić i autor.

 

Miloš Crnjanski, Ivo Andrić, Bora Stanković, Petar Kočić, Tito, Vladimir Nazor, Šaban Bajramović – samo su neki od junaka Žurićeve knjige. Nova zbirka priča jednog od naših najznačajnijih savremenih pripovedača potvrđuje Žurićevu sposobnost da na malom prostoru izgradi uverljive književne svetove sazdane na ruševinama naše nedavne prošlosti, u kojima bezuspešno tražimo kamen temeljac za svetliju budućnost.

 

Vule Žurić (1969, Sarajevo), dobitnik je nagrada Borislav Pekić, Stevan Sremac, a prošle godine je roman Republika Ćopić bio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu.

 

 

U četvrtak 1. decembra u 19 časova gost DKSG biće Lazar Džamić. Džamić će govoriti o knjigama CVJEĆARNICA U KUĆI CVEĆA: kako smo usvojili i živeli Alana Forda i ČAJ OD ŠLjIVA: o Srbima, Englezima i fantaziji emigracije.

 

Lazar Džamić, jedan od vodećih svetskih digitalnih stratega, do odlaska u London krajem devedesetih na našoj marketinškoj sceni je bio poznat kao konsultant, kolumnista, publicista, novinar i urednik.

 

 

Top