ВОЛИ МЕ, НЕ ВОЛИ МЕ - међународна изложба илустрација

14.10 - 19.11. 2022, Велика галерија
Отварање, петак, 14.октобар, 19.00

Аутор изложбе: Ана Ђокић, сарадница на пројекту: Александра Нина Кнежевић

Пројект ВОЛИ МЕ, НЕ ВОЛИ МЕ започео је у октобру 2012. у Загребу, где је ауторка позвала четрнаест хрватских илустратора да учествују на изложби. Након Загреба, пројекту су се прикључили аутори из Босне и Херцеговине, па је у октобру 2013. одржана изложба у Сарајеву на којој су своје радове на тему љубави излагали уметници из Хрватске и БиХ. Потом се изложба одржала у Истанбулу, Берлину, Бечу, Скопљу, Копенхагену, Шаржи (УАЕ), Пафосу, Марибору, сваки пут укључивши и ауторе из земље у којој се одржава. Десетогодишњица пројекта ВОЛИ МЕ, НЕ ВОЛИ МЕ прославиће се у Београду, где ће се поставци прикључити уметници из Србије као и средњошколци који похађају Графичку школу у Београду. Изложба представља израз невербалног одговора на питање: Шта за свакога од нас значи љубав?

У склопу пројекта пре отварања изложбе у Великој галерији биће одржана Трибина, са почетком у 17.30 часова, под наѕивом ПРОФЕСИЈА - ИЛУСТРАТОР.

Може ли се живети од цртања и колико данашње друштво (не)воли уметност, теме су о којима ће разговарати Сања Прибић, некадашња председница Удружења ликовних и примијењених умјетника Хрватске, Александра Нина Кнежевић, некадашња председница Удружења ликовних и примијењених умјетника Босне и Херцеговине, Драган Трајковски, Боб Живковић, Љиљана Маринковић, директорка издавачке куће Креативни центар из Београда. Разговор води Ана Ђокић.

Изложбу је подржало Министарство културе Републике Хрватске.

 

 

 

 

Top