Вече лингвиста - ПАВЛЕ ЋОСИЋ и ДАНКО ШИПКА

Уторак 7. јун у 19.00, Клуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић“  /LIVE @domkulture_studentskigrad/
Вече лингвиста – ПАВЛЕ ЋОСИЋ и ДАНКО ШИПКА

Данко Шипка представља књигу Павла Ћосића ЈЕЗИЧKЕ НЕДОУМИЦЕ: ЗАБЛУДЕ И МИТОВИ (Прометеј и Kорнет, 2022)
Павле Ћосић представља књигу Данка Шипке ОД НАШИХ РУСА ДО КОМШИЈИНЕ КРАВЕ: НЕОБАВЕЗНИ КИБИЦЕРСКИ ГЛОСАР ОПШТИХ РАЗГОВОРНИХ МЕСТА (Прометеј, 2015)

Павле Ћосић (1967, Београд) дипломирао је Српскохрватски језик и општу лингвистику. Радио је као лектор и новинар. Био је сарадник на речнику SerboCroatian-English Colloquial Dictionary Д. Шипке. На универзитету у Познању (Пољска) био је лектор за српски језик. Аутор је књиге Српски за странце – Тестови, вежбе и игре. Оснивач је уметничке трупе Илегални посластичари, у оквиру које је основана издавачка кућа Корнет, која се бави и другим облицима уметничког израза, као што је радионица Проширено поље (у сарадњи с ДКСГ). Објавио је роман Лепосава (преведен на енглески, холандски и пољски језик) и Речник синонима. Објављује текстове из популарне лингвистике. 

Данко Шипка (1962, Бањалука) студирао славистику у Сарајеву, магистрирао и докторирао лингвистику у Београду; докторирао психологију на Институту за психологију Пољске академије наука и магистрирао русистику на Универзитету Адам Мицкјевич. Фулбрајтов стипендиста у САД и Хумболтов стипендиста у Немачкој. Поља његовог интересовања су лексикологија и лексикографија, с утицајем психолингвистике и когнитивне лингвистике, контрастивно проучавање словенских језика и компјутерска лингвистика. Био је консултант Компјутерске лабораторије Универзитета Државе Њу Мексико, као и многих фирми међу којима је Microsoft. Редовни је професор славистике на Државном универзитету Аризоне и директор за наставу и развој Института стратешки важних језика. Објавио је 24 књиге. 
 

Top