РАЗГОВОР СА ИВАНОМ ЈОВИЋЕМ И МОЊОМ ЈОВИЋ - ФЕСТ 2015

UMETNIČKA REZIDENCIJA CIMER U STUDENTSKOM GRADU

 

Renomirani umetnik Aleksandar Jestrović Jamesdin će, u periodu od 1. novembra do 31. decembra 2014, boraviti u Studentskom gradu u okviru projekta umetničke rezidencije Cimer. Umetnik će se naći u ulozi cimera, živeće u studentskoj sobi zajedno sa drugim studentima, hraniće se u menzi, družiti se i uključivati u svakodnevne aktivnosti života u Studentskom gradu. Umetnički radovi proizašli iz ovog iskustva biće predstavljeni na izložbi u Domu kulture Studentski u decembru. U toku trajanja rezidencije biće organizovan prateći program.

 

Gost-umetnik umetničke rezidencije Cimer, renomirani umetnik Aleksandar Jestrović ili Jamesdin, je diplomirani slikar iz Beograda, sa trenutnim prebivalištem u Berlinu gde je na usavršavanju u okviru postdiplomskih bonus case de pariuri online studija Art in Context na UDK Univerzitetu. Dobitnik je više nagrada za svoj umetnički rad. Izlagao je na brojnim domaćim i inostranim izložbama.

 

Projekat Umetničke rezidencije Cimer se realizuje u okviru likovnog programa Doma kulture Studentski grad i realizuje se u saradnji sa Studentskim centrom, a podržan je od strane Ministartsva kulture i informisanja Republike Srbije.

Top