„УЛАЗ ЗА КРУПНУ СТОКУ"

Уторак, 10. мај
20.30, Амфитеатар

Монодрама
УЛАЗ ЗА КРУПНУ СТОКУ

Текст: Зоран Мијаљевић
Режирао и игра: Јован Љубеновић

Техника: Даница Суботички

О представи:
Улаз за крупну стоку је прича о малом човеку који покушава да живи свој мали живот онако како би то он желео, скромно и мирно. Да ради, да се ожени, да има децу... Али околности то не дозвољавају, као и васпитање и морал које је је добио од оца и мајке. Прича обухвата период од осамдесетих година прошлог века до данас. Догодовштине, тешки моменти и црни хумор  преплићу се током целе представе.

„Почео сам да размишљам о ономе, што нико није домислио до краја, а што нико, кад сазри, не испушта из мисли: шта је то с’ нама и са животом, шта од нас зависи. Нисам вјешт у размишљању, више волим живот него мисао о њему, али изгледа да нам се већина ствари дешавају мимо нас. И најчешће бивам доведен пред готов чин.

Не вјерујем да ми је унапријед записан пут којим ћу проћи, јер не вјерујем у неки нарочити ред овога свијета. Не одлучујемо, већ се затичемо. Стрмоглављени смо у игру, пуну небројених измјена, једног одређеног тренутка, кад нас само та прилика чека, једина која нас може сачекати у току мијешања. Не можеш је заобићи, ни одбити. Твоја је, као вода у коју упаднеш. Па пливаш или потонеш.”

Меша Селимовић


Трајање: 55 минута
Улаз слободан
 

Top