„УДАРНА ВЕСТ – О МЕДИЈИМА И СТРАХУ"

Понедељак, 7. март
20.00, Велика сала

Тринидад, Нови Сад
УДАРНА ВЕСТ – О МЕДИЈИМА И СТРАХУ*

Ауторски пројекат Марка Грубића и Милене Богавац
По инцијалној идеји Марка Грубића

Текст и режија: Милена Богавац
Асистент режије: Марко Грубић

Играју:
Сунчица Милановић
Ђорђе Живадиновић Гргур

Стручни консултанти и консултанткиње: Урош Антић, Милена Драгићевић Шешић, Роберт Чобан, Јована Глигоријевић, Магда Јањић, Марија Ратковић, Антонела Риха, Ирена Ристић, Александар Тимофејев, Александар Жикић
Оригинална музика: Марко Грубић
Костимографија: Сташа Јамушаков
Видео: Марко Грубић
Сниматељ и сарадник на видео раду: Игор Вуковић
Продукција: Тринидад д.о.о, Нови Сад
Копродукција: Културни центар Град, Београд


О представи:

Када би слика света из ударних вести била истинита, свет би одавно престао да постоји!

Представа се бави феноменологијом медија масовних комуникација у савременом друштву, с посебним фокусом на однос медија и страха, односно - на медијски генерисану параноју и неурозу човека данас. Полазећи од питања: зашто су ударне вести увек лоше, представа се развија у динамичну, трагикомичну инсценацију студије о природи савремених медија и њиховог утицаја на психу појединца, као и на друштвене обрасце понашања. На лично и колективно. Интимно и масовно. 

Анализирати медије, значи анализирати савремено друштво и начине на које га спознајемо. Тако представа указује на кључне феномене живота у медијатизованом свету, што је пут ка “новој писмености”, односно вештинама препознавања дезинформација и медијских манипулација, кроз неговање већег степена медијске културе.

Циљ ове представе је, дакле, продукција знања из области медијске писмености, што може бити превентива распрострањеној анксиозности и поремећајима пажње.

Трајање: 75 минута
*Цена улазнице: 600 дин. (50% попуст за студенте и пензионере)


 

Top