ТРИ ФИЛМА У ПРОДУКЦИЈИ АКАДЕМСКОГ ФИЛМСКОГ ЦЕНТРА ДКСГ НА МАРТОВСКОМ ФЕСТИВАЛУ

На 71. издању Мартовског фестивала, који се одржава у Дому омладине Београда од 26. до 30. марта, у такмичарским програмима биће приказана три краткометражна филма настала у продукцији Академског филмског центра ДКСГ.
Аутор Јован Пантовић у кратком документарном филму „Марија жели да постане жена“ приказује нам интимне тренутке и разговоре које је проживео са својом дугогодишњом девојком Маријом. Документарни филм „Од авлије до сокака“, који је снимљен у склопу радионице Кино-Еко у Овчарско-кабларској клисури у јулу 2023, дочарава атмосферу микрокосмоса кафане „Код Оџа“ у селу Рошци на Каблару, у којој време нема дефиницију и трајање. Режију филма потписују студенти Андријана Јелић, Марија Ритан и Миодраг Савић. Ветеран Академског филмског центра, аутор Зоран Савески, реализовао је трилогију о београдским улицама, од које ће бити приказан део „Улице Београда, ноћ“ у такмичарском програму експерименталног филма и видео арта.
У реализацији филмова (продукција, монтажа и менторство) учестовали су Душко Станивук, Иван Велисављевић и Милан Милосављевић, запослени у Академском филмском центру ДКСГ.

        

Top