ТHE BAND 2

Уторак, 23. мај

19.00, Мала сала 

ТHE BAND 2
Рана историја групе је прича о преображају. Под именом The Hawks су седам година свирали обраде по клубовима на потезу од Торонта до делте Мисисипија. Скрасили су се у руралном
Вудстоку и месецима снимали, најпре са Диланом, а потом и свој деби албум. На Music from Big Pink (1968) су се представили као група са јединственим звуком, оригиналном вокалном
концепцијом и великим ауторским песмама. За мање од годину дана The Hawks су постали Тhe Band, врхунски. Златни период су окончали величанственим опроштајним концертом 1976.
године. План је био да мало паузирају, остваре соло амбиције, а онда наставе даље. Није испало тако. Главни аутор Робертсон је изгубио интересовање за турнеје и удаљио се од осталих, па су наставили без њега.
Други део њихових каријера је прича о суочењу са губитком. Имали су братску повезаност, креативни узлет и 1974. наступали су на стадионима, а десет година касније вратили су се у мале дворане. Сензибилни и крхки Менуал је извршио самоубиство. Остали су се пресабрали: пријатеља нема више, слава и успех су се истањили, једино је љубав према музици остала неокрњена. Што самостално, што у колаборацији с другима, сваки је направио још инспиративне музике. Двојица то и даље раде, а преминулима песме посвећују колеге, од исписника (Клептон) до оних чије време тек долази (Drive-By Truckers).
 

Top