ТАКМИЧАРСКИ ПРОГРАМ 2- Импровизовану музику уживо изводе Катарина Ранковић / Lady K, пијанисткиња и композиторка Изванредни Боб, аудио-визуелни уметник

Уторак 21. новембар, Мала сала у 21:00

ОТИЦАЊЕ анимирани лутка филм (The Leak) р: Паола Кубиљос, Белгија, 2023, 7:40

Фестивали: Леувен Белгија, Премијер План-Анже Француска, Анимфест Атина, Грчка, 25+ фестивала

 

ПОЛУБОГИЊЕ анимирано-експериментални (Demi Godesses) р.Мартин Герик, Немачка, 2023, 7:25  

Полубогиње је други есеј о још увек доминантним мрачним аспектима нашег модерног друштва. Замишљен је као надреални антипатријархални мисаони експеримент и поставља важна питања о роду, моћи и друштвеним променама, подстичући нас да размислимо о томе како би се историјски обрасци дискриминације и угњетавања могли поновити или превазићи у свету обрнутог рода. Она изазива гледаоца да се суочи са сопственим претпоставкама и предрасудама, и да размотри могућности праведнијег друштва.

 

MEРМЕР И ВЕТАР (Marble and Wind) документарно-експериментални р. Алекс Броудвел, САД, 2023, 4:25, супер 8

Филм, неми дневник у две ролне, који обухвата посете Акропољу у Атини и пророчишту у Додони, где су свештенице гатале на основу ветра у дрвећу.

 

ЗАПЉУСКИВАЊЕ (Backwash) документарно-експериментални р. Жичи Легран, Француска, 2023, 3:33, 35мм

И у тишини између врхова таласа, Влада вечити ритам запљускивања.

 

МУДАР (Mudar) експериментални р. Давиде Канали, Португалија, 2023, 6'

 

ОДТАМЊЕНО (Undark) анмирани р. Устин Данчук, Украјина, 2023, 3:25

Овај филм је фикционализована верзија трагичне истините приче о такозваним „радијум девојкама“: радницама у фабрици које су патиле и умрле од радијационе болести, као резултат употребе боје на бази радијума у производњи светлећих сатова. Мешавина мрачне комедије, истините приче и боди хорора у стилу цртаних филмова из 1920-их. Филм прати Беки, која ради у фабрици сатова, откривајући нездраву фасцинацију ужареном бојом.


КАКАВ ДИВАН ДАН ! (What a Lovely Day !) кратки играни р. Александра Елофсон, Шведска, 2023, 4'

Рано ујутро, воајер се буди и шуња на плажу да види даму којој се диви док се купа гола. Црта портрет своје вољене особе и сања о томе како проводе време заједно. Да ли ће она икада сазнати како се он осећа? Неми филм поиграва се са обрнутим родним улогама.

 

ПОБЕДИ (Win) документарно-експериментални р. Јиран Кин, Кина, 2023, 3:19

Када бескрајна "плима" изненада дође на вас у једном тренутку, јурећи и запљускујући ...... Да ли престајете да се борите и тонете, бирајући да се полако удавите у овом бескрајном мору беде? Или шкргућете зубима и покушаваш да испливаш? Њен избор је ...


ПРЕТЊА (Threat) експериментални, р. Јулија Енкелана, Румунија, 2023, 1:31

претња да ће постати мушки поглед - претња да ће му се недостајати глас - претња наступа - претња од меса - претња еротиком - претња разумевање жеље као објективизације - претња чежње да се уклопи - претња огледалом - претња старих навика - навика претње - неприлагођена по природи - по контексту - крај игре - претња да постане претња - претња - претња - срце - поновно покретање -

 

ДЕЛОВИ (Parts) експериментални, р. Мајкл Лајонс, Јапан, 2023, 4:47, 16мм филм

Овај неми филм настао без камере испитује однос делова и целине. Електронске компоненте су фотограмиране на штампи од 16 мм. Померања у времену и простору спајају делове у апстрактни динамички гешталт.

 

МУЗЕЈ (The Museum) кратки играни, р. Марио Дусет, Канада, 2023, 12:50

Први састанак почиње добро, али се онда завршава ужасно.

 

Укупно трајање: 57:19

Top