Work in progress 2

Петак 22. септембар, Магистрала/Квадрикула  17-20.00

Аутопут блуза је документарац чија је тема историјат блуза. Филм је у фази постпродукције, и део је серијала Музика, љубав, страст... или више од тога који потписује Документарни програм РТС. Већи део филма сниман је на аутентичним локацијама у Америци, а главни протагониста у улози наратора је фронтмен бенда Теxас Флад, Ненад Златановић.

Филм ће представити коаутори Бранка Главоњић и Миодраг Kоларић

 

Трећи свијет није класична биографска филмска прича о групи Хаустор, него истраживање односа Срђана Сахера и Дарка Рундека, поетизација утицаја који су обликовали те две различите ауторске фигуре, односно Хаустор у првој фази, на челу с култним албумом Трећи свијет. Рундек и Сахер, као и остали чланови поставе са албума Трећи свијет, укључени су у стваралачки процес документарца, чиме филм постаје и њихово дело у другачијем медију, а садржи и ексклузивне снимке окупљања бенда у студију за настанак нове даб верзије песме Трећи свијет и још једне потпуно нове песме. Продукцију потписује Интерфилм, и ово је прво представљање филма након  завршетка снимања. Документарац Трећи свијет чију премијеру публика жељно исчекује, представиће сценариста и редитељ филма, Арсен Оремовић.

Праслован је радни назив играно – документарног филма о животу Зорана Предина, лидера Лачног Франца, сапутника Арсена Дедића, шансоњера, љубитеља кошарке и оца петоро деце. Више од 40 година каријере, 40 албума, 7 књига.
Кроз филм који прати овог великог ексју уметника воде нас Ђорђе Балашевић, Габи Новак, Мањифико, Бранко Ђурић, Борис Дежуловић... Документарац у настанку ће представити редитељ Слободан Максимовић.

Top