СВЕТСКА ЛЕТЊА АКАДЕМИЈА ПАНТОМИМЕ И ТЕАТРА ПОКРЕТА

1. јул - 7. јул 2021.
10.00 - 19.00, Велика сала

Светска организација пантомимичара у сарадњи са Домом културе „Студентски град" организује прву Светску летњу академију пантомиме и театра покрета кроз изузетне радионице намењене глумцима, играчима, перформерима, сценским извођачима, наставницима, педагозима и наравно пантомимичарима. Програм какав се веома ретко среће у Србији је намењен професионалцима, али и онима који то желе да постану.

Интензиван рад од 40 часова у једној седмици са додатним пробама/менторским радом на етидама које ће бити јавно приказане на крају програма, након чега сваки полазник добија цертификат Светске организације пантомимичара са описом радионица.


ПРОГРАМ

А) Драмска телесна пантомима („Mime Corporel Dramatique“ основе технике Етјена Декруа) - проф. др Џорџ Маскаренхас (Бразил)

Б) Представа на - представа са („Šow Off - Šow On“ технике пантомиме на отвореном и уличних перформанса) - проф. Офер Блум (Израел)

Ц) Тело које глуми („Acting Body“ основе технике Марсела Марсоа у комбинацији са невербалним глумачким изразом) - проф. мас. Марко Стојановић (Србија) 

Д) Тело које игра (Српски фолклор)

За све информације и пријаве обратите се мејлом на office@worldmime.org или Марку Стојановићу на marko@pantomima.rs или телефоном +381 60 03 20 169.

www.pantomima.rs
www.worldmime.org
www.facebook.com/WMOAcademy
www.facebook.com/worldmime
www.instagram.com/worldmime


О ПРЕДАВАЧИМА

Проф. др Џорџ Маскаренхас је професор на државном универзитету у Салвадору у држави Бахија у Бразилу који је годинама радио са професорима Корин Сум и Стивом Весоном који су водили школу Етјена Декруа након његове смрти и један је од највећих стручњака за ту технику и члан Светске организације пантомимичара и Радне групе за невербално позориште Међународног позоришног института. Техника „Драмске телесне пантомиме“ непрецизан превод за „Mime Corporel Dramatique“ Етјена Декруа, оца савременог телесног израза није довољно позната у Србији, а представља основ студијских програма невербалног позоришта и школа пантомиме у свету из којих се често регрутују извођачи за трупе савременог балета и циркуса.


Проф. Офер Блум из Израела је дипломирао на Европској академији театра покрета - Студио Мажениа Еле Јарошевич (технике Томашевског и Марсоа), обучавао се у међународним школама Етјена Декруа и Марсела Марсоа и има искуство дуже од 35 година наступајући широм света на улици, у циркусима и у позориштима, те изузетно познаје захтеве сва три простора, све три публике. Обучавао је младе пантомимичаре на три континента. Оснивач је и подпредседник Светске организације пантомимичара.


Проф. мас. Марко Стојановић је након студија глуме на ФДУ у Београду специјализовао пантомиму у Интернационалној школи мимодраме Марсела Марсоа у Паризу и експерт је за невербалну комуникацију што је уобличио кроз програм у којем се прожимају елементи технике Марсела Марсоа са елементима невербалне комуникације и телесног глумачког израза.
Годинама је био професор сценског покрета и глуме на Академији лепих уметности и држао је мастеркласове на позоршним академијама у Стокхолму, Шангају, Тбилисију, Софији и Фуџеири. Оснивач је и председник Светске организације пантомимичара и иницијатор и копредседник Радне групе за невербално позориште Међународног позоришног института.

Top