СТУДЕНТСКИ МИМ - изложба поводом Дана студената коју ћете моћи сами да креирате

Субота, 10. април, 17.00 - 20.00, Отворени простор испред Библиотеке ДКСГ

Током марта месеца ДКСГ је расписао конкурс за студентски мим (меме) за све оне који су желели да поделе своје духовите идеје и да кроз мим прикажу студентски живот, изазове и ситуације у којима се млади налазе током студија. Селекциона комисија је прегледањем пристиглих мимова одлучила који ће радови бити уврштени за поставку изложбе у форми налепница (стикера), разгледница, видео пројекција на отвореном простору у оквиру Студентског града. Селекциону комисију чинили су админи интернет страница мим садржаја: женска посла, џивџан збори и ТВОЈ ДЕЧКО.

Налепнице и разгледнице са одштампаним мимовима биће на располагању посетиоцима 10. априла, од 17.00 – 20.00, да  по свом избору креирају поставку на изложбеним паноима испред Библиотеке ДКСГ и да омиљене мимове, уколико то желе, понесу са собом.

Oдабрани су радови следећих аутор/ки Конкурса за студентски мим:

Кобац, Милорад Парлић, Стратешки partner, Александар Шелер, Ана Бероња, Ана Томашевић, Данило Пајковић, Давид Мунћан, Душан Пејак, Хана Новак, imwheezer, Јелена Продановић, Лидија Ђорђевић, Ливиа Пертић, Марија Симеуновић, Машиница, Мила Новаковић, Милан Танасковић, Милош Фатх, Милош Корда/Кордер, Растко Настић, Шаки, Теодора Петковић, Вукашин Капетановић, Serbia Strong

Пратећи програм догађаја СТУДЕНСТКИ МИМ укључиће и дигиталну фотографску презентацију колекције фотографија о животу студената у Студентском граду која се прикупља у оквиру међународног пројекта ОНИ ЖИВЕ (ТHEY: LIVE) а који се бави студентским животом у кампусима од краја Другог светског рата до данас у четири града: Београду, Подгорици, Мадриду, Ријеци и Загребу. Учесници и посетиоци изложбе СТУДЕНСТКИ МИМ моћи ће да посете и вебсајт пројекта theylive.eu. Пројекат је подржан од стране програма Креативна Европа Европске Уније.

Организациони тим: Јована Јанков, студенткиња 4. године студија Менаџмента и продукције позоришта, радија и културе / ФДУ, Андрија Стојановић, сарадник на реализацији међународних пројеката, Маида Груден, уредница ликовног програма ДКСГ.

 

 

 

 

 

Top