ТАБУИ У ТРАНЗИЦИЈИ

STUDENTI ODSEKA ZA DIZAJN TEKSTILA IZLAŽU U DKSG - OVERVIEW/2

 

Izložbom OVERVIEW/2, koja se otvara u ponedeljak 16. juna u 19 sati u Galeriji Doma kulture Studentski grad, prof. dr Branka Kuzmanović po treći put priređuje periodičnu retrospektivu izabranih crteža malog formata studenata odseka Dizajn tekstila sa kojima je radila u periodu od školske 2010/11. godine do 2013/14. na FPU u Beogradu.

 

Na izložbi OVERVIEW/2 biće predstavljeni crteži nastali iz aktivnosti studenata u toku cele školske godine na predmetu Crtanje i na predmetu Slikanje. Ovi radovi prate ostale oblike rada u redovnoj nastavi navedenih predmeta, čine važan segment delovanja studenata kojim mogu da i na ovaj, najneposredniji način, prepoznaju i iskažu sopstvena interesovanja i istraživački potencijal. 

 

Objašnjavajući neke aspekte edukativnih modela koje koristi u svom radu sa studentima, prof. dr Branka Kuzmanović u tekstu za katalog izložbe navodi: “Rad u manjoj formi podstiče auto/refleksivnost, iskazivanje osobenog senzibiliteta studenata, kao i razvijanje istraživačkih postupaka u kojima se u funkciji likovnosti kreativno koriste raznovrsna sredstva. Gestualnim zapisima studenti pokazuju, ukazuju na niz svojih  vizuelnih opservacija. Uz pomoć simbola i znakova koji čine njihovu  svakidašnjicu  ispoljavaju različite perspektive duha vremena. Tako lični pristupi  dobijaju  šansu da se, radeći na njima sve više i dublje, kultivišui budu utisnuti u rukopis kasnijeg profesionalnog  delovanja. U širem kontekstu gledano, to je mogućnost za stvaranje novih misaonih premisa kojima se osvaja paradoksalni svet realnosti. Ova i druge aktivnosti studenata, značajni su koraci na putu osvajanja sveta znanja kojim mogu  pomerati sopstvene granice i postavljati uvek nove ciljeve.”

 

Izložbu je podržalo Ministartsvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Izložba je otvorena do 5. jula, a radno vreme Galerije je od 17h do 21h svakog dana osim nedelje.

 

Top