СЕРИЈАЛ "ГДЕ СУ И ШТА РАДЕ ДАНАС"- НИКОЛА ВЕЛИЦКИ

Субота, 23. јануар

У ишчекивању јубиларног XX Бијенала студентске графике Србије, манифестације која се од 1982. године традиционално одржава у Дому културе Студентски град, а које је ове године одложено због епидемиолошке ситуације, ликовна радакција припремила је серијал кратких видео прилога под називом „Где су и шта раде данас“. Серијал је посвећен добитницима награда Бијенала студентске графике, као и оним уметницима који су своје прве самосталне изложбе имали у Дому културе Студентски град, а данас су већ афирмисани учесници савремене ликовне сцене и професори на високим уметничким школама.

У првој епизоди овог серијала, о свом уметничком путу, првој самосталној изложби, о томе шта данас ради, као и о другим интересантним питањима говориће Никола Велицки, добитник награде XIII Бијенала студентске графике Србије и Црне Горе, 2006. године, визуелни уметник, асистент на одсеку за графику, Факултета ликовних уметности у Београду.

Никола Велицки је рођен у Нишу 1983. године, дипломирао је на Факултету ликовних уметности у Београду 2008, у класи професора Миодрага Млађовића и на истом факултету је стекао докторат 2018. године, у класи професора Владимира Вељашевића. Добитник је три националне награде за графику - Велики печат, Графички колектив, Београд , 2016, Награда за графику на Факултету ликовних уметности у Београду, 2007, Награда за графику на 13. Бијеналу студентске графике СЦГ, Дом културе Студентски град, Београд, 2006. године. Излагао је на многобројним изложбама у земљи и иностранству. До сада је приредио 18 самосталних, а са својим радовима је учествовао на више од 50 колективних изложби. Члан је УЛУС-а од 2009. године.

 

Top