СНИМАК ПОЗОРИШНОГ ZOOM КОКТЕЛА - „Зоолошка прича"

Уторак 08. децембар
20.00, Вимео, снимак Зум конференције

ПОЗОРИШНИ ЗООМ КОКТЕЛ је нова форма „дружења" кроз позоришне приче и теме које интересују будуће младе професионалце, студенте драмских академија и факултета.
01. децембра 2020. године, одржана је прва Zооm конференција са учесницима представе „Зоолошка прича" и гостима.
Снимак можете погледати на следећем линку: https://vimeo.com/494680553

Тема разговора: ШТА И КАКО ДАЉЕ ПОСЛЕ ДИПЛОМИРАЊА?
Домаћини: Андрија Даничић и Владимир Нићифоровић.
Гости: Стеван Пиале, Матеја Поповић и Иван Перковић.

ЗООЛОШКА ПРИЧА, Едварда Олбија, у режији Филипа Гринвалда, је дипломска представа глумаца Владимира Нићифоровића и Андрије Даничића, у класи професора др Владимира Јевтовића и асистента Велимира Бланића на Академији умјетности у Бањалуци, изведена у Дјечијем позоришту Републике Српске, јула 2010. године.

Фотографије (Вања Бан): https://goo.gl/photos/cih7NsMQhiwgFbPD9
Снимак представе можете погледати на следећем линку:

Oпис представе:
Када је Едвард Олби написао „Зоолошку причу”, 1958, био је то први комад који је написао као одрасла особа и тек други комад у његовом животу. „Зоолошка прича” је прича о човеку навикнутом на самоћу који започиње разговор са другим човеком на клупи у Централ праку у Њујорку и на крају га приморава да учествује у чину насиља.

Комбинујући реалистично и апсурдно, Олби је написао кратак али слојевит комад који се бави проблемима људске изолације, усамљености, класне диференцираности и опасношћу од резигнираности унутар америчког друштва. Он се фокусира на потребе људи да прихвате и разумеју међусобне разлике. Након првих позитивних критика, „Зоолошка прича” је освојила награду Village Voice Obie Award за најбољу представу и изведена је 582 пута. Постала је омиљена на универзитетима, у малим позориштима и даље наставља да шокира и дубоко делује на публику.

Top