ШКОЛА АВАНГАРДНОГ ФИЛМА: АУСТРИЈСКА АВАНГАРДА

Школа авангардног филма посвећена је андерграунд и експерименталним филмским ауторима и ауторкама из Аустрије, од 1950-их до савременог доба, као што су Peter Kubelka, Kurt Kren, Valie EXPORT, Fridl vom Gröller, Peter Tscherkassky... Школа се одржава у Дому културе Студентски град од марта до јуна 2020, са једним затвореним и једним јавним програмом сваког месеца.

Полазници школе читаће текстове из историје аустријског авангардог филма и слушати предавања кустоса и уметника из Аустрије. Позваћемо цењене и познате стручњаке с којима је Академски кино клуб Дома културе Студентски град већ сарађивао, попут Petera Tscherkasskog, Eve Heller, Geralda Webera (sixpack films, Beč), Jurija Medena (Аустријски филмски музеј, Беч)... Једном месечно полазници ће такође у ДКСГ присуствовати јавном приказивању филмова стваралаца у фокусу.

Завршни производ Школе авангардног филма биће кратка публикација – књига есеја које би о одабраним уметницима написали полазници школе (на српском и на енглеском).

Број полазника школе: од 4 до 8. Неопходно познавање енглеског језика. Потребно је пријавити се и приложити кратку биографију на мејл ivan.velisavljevic@dksg.rs, до 1. фебруара 2020. године.

Школа се организује уз подршку Аустријског културног форума Београд.

Top