ШЕСТИ ФЕСТИВАЛ БЛУЗ БЕНДОВА

Среда и четвртак, 6. и 7. новембар, 20.00, Велика сала
ШЕСТИ ФЕСТИВАЛ БЛУЗ БЕНДОВА

LINE-UP:
среда од 20.00 СТАРЕ КУКЕ (Инђија)
среда од 21.30 НИКОЛА ЧУБРИЛО БАНД
четвртак од 20.00 LOUP-GAROU
четвртак од 21.30 DI LUNA BLUES BAND

Кроз овај Фестивал до сада је прошло више од двадесет и пет састава регионалне блуз сцене. Ретка музичка манифестација у Београду на којој се на једном месту, у два дана, могу чути водећа имена блуз музике из Србије и окружења. Бићете у прилици да чујете саставе:
DI LUNA BLUES BAND (Београд) – групу коју су 1989. године основали  Сале Ранђеловић – Ранђа и Драган Марковић – Маре, родоначелник блуза на овим просторима, који је десет година раније покренуо „Блуз Квинтет“ и нешто касније „Поинт Бланк“. DI LUNA BLUES BAND је основан са циљем да кроз живе наступе подели радост музицирања и љубав према блузу. Састав је учествовао  на многобројним домаћим и међународним фестивалима, делећи често наступе са највећим светским звездама блуза.
LOUP-GAROU (Београд) је алтернативни блуз бенд чији би се музички стил најбоље описао реченицом „Tom Waits се изгубио у мочварама Луизијане“. Бенд је основао главни певач и гитариста Владан Петровић. Комбинујући различите музичке правце попут swamp блуза, блуз рока и мелодичног џеза, бенд тежи развијању сопствене верзије блуза који на нашим просторима још није виђен. Инспирисани New Orleans и Cajun културом, чланови бенда оживљавају дух мочвара Луизијане, додајући елементе џеза и психоделичног блуза као својеврстан печат. 
СТАРЕ КУКЕ (Инђија) су састав који нам долази из Инђије. Комбинују блуз и рок, где у први план излази гитарско умеће Богдана Хемуна – Бобе и гласовни квалитети вокала Владимира Марчетића – Шикца. Остатак поставе такође чине доајени - басиста Игор Скенџић – Скенџа и бубњар Владимир Вукас. Музички материјал Старих Кука осваја на прво слушање, а када их једном погледате на бини, у концертној варијанти, биће вам јасно да пред собом имате сјајну екипу која итекако зна да забави и музички освоји публику и слушалачки аудиторијум.
НИКОЛА ЧУБРИЛО БАНД (Београд). Никола је изузетан инструменталиста и своје право лице показује на сцени, где му свесрдно помажу басиста Јован Ђукић и бубњар Димитрије Мојсијевић. Албум GOIN DOWN THE ROAD је издање са којим Никола и екипа сарадника дебитују, али такође и албум који открива потенцијале овог музичара.  Његов музички стил асоцира на гитарске хероје из неке лепше прошлости, а поређења, без обзира на Николину ауторску и извођачку оригиналност, допиру до The Jimi Hendrix Experience, Stevie Ray Vaughna, Robin Trowera, Frank Marina.


 

Top