СЕРИЈАЛ "ГДЕ СУ И ШТА РАДЕ ДАНАС?" - Зоран Димовски

Субота, 24. април, 12.00

У трећој епизоди серијала под називом Где су и шта раде данас, о свом уметничком путу, узорима, стваралачкој инспирацији, као и о свом тренутном раду, будућим плановима и другим интересантним темама, говори Зоран Димовски, некадашњи добитник награде Бијенала студентске графике Србије, данас доцент на факултету Ликовних уметности у Београду.

Зоран Димовски је рођен 1966. године у Београду. Магистарске студије на ФЛУ у Београду завршио је 1995. године. Докторске уметничке студије завршио је 2016. на ФЛУ Београд. Од 1990. године приредио је преко 20 самосталних изложби. Од 1989. учествује на интернационалним изложбама у градовима: Љубљана, Токио, Венеција, Њу Јорк, Краков, Таипеи, Лондон, Стокхолм, Тел Авив, Сан Франциско, Пасадена, Берген, Москва, Амстердам.

Серијал Где су и шта раде данас осмишљен је са идејом да се, у форми кратких видео прилога, представе добитници награда Бијенала студентске графике и студентског цртежа, манифестације која се од 1981/1982. године, наизменично одржава у Дому културе Студентски град. То је прилика да се представе и они уметници који су своје прве самосталне изложбе реализовали у ДКСГ-у, а данас имају висока стручна звања и активни су учесници на савременој ликовној сцени.

Top