Дуња Трутин, Јелена Милуновић, Лука Тилингер

Субота, 05.фебруар, 12.00, Фејсбук, Инстаграм

Серијал Где су и шта раде данас? осмишљен је са идејом да се, у форми кратких видео прилога, представе уметници који су своје прве самосталне изложбе реализовали у ДКСГ-у, а који су и данас активни  учесници на савременој ликовној сцени.

У шестој епизоди серијала о свом уметничком путу, узорима, стваралачкој инспирацији, као и о свом тренутном раду, будућим плановима и другим интересантним темама, говоре  Дуња Трутин, Јелена Милуновић и Лука Тилингер који су, у јануару пре 9 година, први пут као група Добра дела изложили цртеже које су заједно цртали и објављивали на блогу http://dobradela.blogspot.com/.

Дуња Трутин (1991) завршила је мастер студије вајарства на Факултету ликовних уметности у Београду. Од 2021. године ради као асистент на вајарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду, у класи професора Мрђана Бајића и Радоша Антонијевића. У уметничком раду истражује методе мапирања друштвених односа у простору, најчешће кроз форму скулптуре или вишемедијске инсталације. Организатор је серије радионица Интервенције у Културном центру Магацин и сарадник на неколико теоријско-уметничких пројеката намењених студентима мастер студија. Аутор је и реализатор семинара за младе Уметник у контексту. Од 2021. године ради као асистент на вајарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду.

Јелена Милуновић је редитељка анимираних фимова, аниматорка и илустраторка лоцирана у Берлину. Завршила је основне и мастер студије анимације на Факултету примењених уметности у Београду као и мастер студије из визуелних комуникација на Weisensee Kunsthochschuleу Берлину. Ауторка је више кратких анимираних филмова од којих је филм Даљине су савладане добитник Grand prix награде на међународном фестивалу анимираног филма Supertoon у Шибенику. Тренутно је на мастер студијама режије у анимацији Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf у Потсдаму. Уједно ради на свом кратком анимираном филму „Лебдење“, који је добитник VAF награде за најбољи анимирани пројекат у развоју.

Лука Тилингер (1990) бави се илустрацијом, анимацијом и интерактивним медијима. Завршио мастер студије графике књиге на Факултету примењених уметности у Београду. Илустровао више књига, међу којима и колекцију Азбучни ред Службеног гласника: Чудесни подвизи Азбучка првог у 30 слова, Аврам Богдан воду газе, Роман без ормана, и Шазбука. Илустрације су му представљене у оквиру изложбе Савремени српски илустратори књига за децу Бибиани, Братислава, 2019. Године. У компанији Coprix media, у оквиру Horizon2020 пројекта ARCHES, кроз сарадњу са европским музејима (V&A, KHM, Thyssen-Bornemisza…) учествовао у развоју видео игара које културно наслеђе приближавају особама са посебним потребама. Од 2019. предаје цртање и развој видео игара на Факултету за дигиталну продукцију Универзитета Educons у Сремској Каменици.

 

 

                         

  

Top