САБ(Х)РАНА ДЕЛА ВИЉЕМА ШЕКСПИРА*

Субота, 4. фебруар, 20.00, Велика сала

Градско позориште Јагодина

Саб(х)рана дела Виљема Шекспира*

 

Шекспира представљају:

Буле - Петар Митић

Неша - Ненад Петровић

Вики - Виолета Пешић

Мара - Марија Миладиновић

Бели - Драган Станчевић

 

О представи:

Сећате ли се средњошколских дана, кад сте за обавезну лектиру читали „Ромеа и Јулију”? Досадно, неразумљиво и крајње passe.

Е па нисте усамљени у свом ставу.

А да ли Шекспир ваља? Апсолутно. Само је ствар у поставци. Његове драме су написане пре више од 400 година. Зато је група америчких глумаца у пројекат The Reduced Shakespeare Company одлучила да се поигра са свим Шекспировим делима и да их представи смехотресно, бритко, једноставно и крајње разумљиво. И онда, одједном сви хрле да гледају Шекспира. Млађа позоришна публика је била одушевљена. Reduced Shakespeare постао једна од најгледанијих позоришних представа свих времена.

У продукцији Градског позоришта Јагодина, а у адаптацији Бранислава Недића и глумаца који играју у представи, пред нама су „Саб(х)рана дела Виљема Шекспира” али на српски начин. А петоро глумаца ће вам доказати да 37 Шекспирових дела може да се одигра на један сасвим другачији начин. Уз препознатљив српски хумор ова представа постаје урнебесна комедија која је на Јагодинској сцени већ 7 година.

Представа не поставља никакво питање осим- зашто ја ово нисам раније гледао и када ћу поново а гледа се у даху и памти заувек.

Волите ли Шекспира? Наравно да не. Шекспира нико не воли. То је обично фолирање. Овог Шекспира СВАКО мора да воли. Ако ни због чега другог онда јер смо добили одговор на легендарно питање: „Скратити или не скратити, питање је сад”.

Скраћуј!

 

*Цена улазнице: 600 дин. (50% попуст за студенте и пензионере)

 

 

 

Top