Разговор с КРИСТИАНОМ НОВАКОМ поводом новог романа

Разговор с KРИСТИАНОМ НОВАKОМ о новом роману СЛУЧАЈ ВЛАСТИТЕ ПОГИБЕЉИ на Сајму књига у Пули

Чертвртак 21. децембар у 20.00/ Instagram и Facebook ДKСГ
Разговор с KРИСТИАНОМ НОВАKОМ о новом роману 
СЛУЧАЈ ВЛАСТИТЕ ПОГИБЕЉИ (ОцеанМоре, Загреб, 2023)

Правда се тиче свакога, или није правда. Ако се случај погибељи праведнога тиче само њега, с њим умире и правда сама. Смрт младог полицајца, као јека фаталног пуцња, мења животе оних који су остали.

“Роман Случај властите погибељи Kристиана Новака исприповиједан је као плетеница, од поглавља у којима се наизмјенце смјењују глас професорице и сценариј који прати догађаје и акције које се роје око браће полицајаца, и води нас кроз слојеве система у срце друштва и ликова. Питања корупције, лојалности, појединца насупрот система, закона и морала, љубави и слободе… искрсавају антикном снагом у нуклеарном добу, нашем добу, свуда око нас и позивају на грађанску храброст и ризик.”

Kруно Локотар, уредник

Kристиан Новак (1979, Баден-Баден) детињство је провео у Св. Мартину на Мури. Гимназију је похађао у Чаковцу, након чега је на Филозофском факултету у Загребу дипломирао кроатистику и германистику, те докторирао лингвистику. Предаје на Филозофском факултету у Загребу. Бави се истраживањима на подручју повијесне социолингвистике, анализе дискурса и језичне биографистике. Од 1998. до 2009. је био репрезентативац у каратеу. 2005. објављује роман Објешени, а 2013. Чрна мати земла, а 2015. Последње две књиге су преведене на низ страних језика и адаптиране у позоришне хитове. Нови роман такође се припрема за позоришно извођење.


 

Top