Радионица: ВИЗУЕЛНИ РЕЧНИК СТУДЕНТСКОГ ГРАДА

Дом културе Студентски град, октобар и новембар 2021.

Радионица ће резултовати изложбом и публикацијом колажног типа, децембра 2021.

Радионица ће се одржавати сваког понедељка од 18 до 21 час уживо или на интернету. Укључиваће разговоре о креативном процесу, дискусије и предавања на конкретне теме, као и креативни практични рад уз стручне менторе. Радови учесника биће представљени на заједничкој изложби и у каталогу који ће се састављати током радионице. Садржај који ће се представити на изложби треба да буде везан за искуства непосредног присуства у Студентском граду, те је радионица намењена свима онима који имају неки специфичан однос према Студентском граду и желе да га поделе и представе. Специфични визуелни речник имаће за циљ да преплете мноштва личних искустава учесника у комбинацији са архивском грађом и разним другим материјалима који шире поље асоцијација. За учешће у радионици није потребно предзнање о савременој визуелној уметности, па ни посебна техничка знања о процесима фотографисања и писања, већ само отвореност и радозналост за експериментисање и рад у групи, као и доследност у долажењу, раду на задацима између сусрета.

Радионица је бесплатна и сви заинтересовани могу се пријавити слањем пријаве на електронску адресу izlozbotvornica@gmail.com најкасније до 24. септембра, након чега ће бити упућени у предвиђени ток и програм радионице од стране организатора.

Пријава треба да садржи:

- Кратко представљање (име, презиме, програм студија или занимање)

- Однос према Студентском граду (становник, запослени, посетилац..)

- Мотив за учешће у радионици (минимум две реченице)

Визуелни речник Студентског града је друго издање радионице Изложботворница. Радионицу воде: уметница Шејма Фере која ће са учесницима радионице развијати конкретне технике и помагати форматирање финалних производа - изложбе и каталога, историчар уметности и кустос Стеван Вуковић, који ће током радионице држати предавања о поступцима и примерима колажног приступа архивском материјалу и координаторка Тијана Саватић, која ће бити задужена за активну комуникацију са учесницима као и помоћ у концептуалном развоју идеја и радова.

Пројекат је подржало Министарство културе у информисања Републике Србије.

Top