РАДИОНИЦА СТИРО ШТАМПЕ И КРЕИРАЊА БЕЏЕВА

Radionica stiro štampe je nastala kao kombinacija linoreza i sito štampe i kao takva je jedinstvena na svetu.

Subota, 18. maj, 18.00 – 02.00

Donji hol Velike Galerije i Klub Magistrala

RADIONICA STIRO ŠTAMPE I KREIRANjA BEDžEVA

 

Radionica stiro štampe je nastala kao kombinacija linoreza i sito štampe i kao takva je jedinstvena na svetu. Radionice stiro štampe osmislio je Srđan Plavšić, grafički dizajner, sa željom da ljude nauči kako da jednostavno, jeftino i trajano otisnu svoju ideju na majici, cegeru ili papiru. S obzirom na to da je koncipirana demokratski, odnosno da nije potrebno apsolutno nikakvo crtačko predznanje, u njoj mogu da učestvuju svi od 7 do 107 godina.

 

Specijalni deo večeri uključiće i mogućnost da učesnici naprave sopstveni bedž brzom i jednostavnom metodom, uz tehničku pomoć Marije Mićić, studentkinje grafičkog dizajna, i istoričarke umetnosti Maše Marić.

 

Radionica će se održati u Donjem holu Velike galerije Doma kulture Studentski grad, a polaznici će svoje završene radove moći da izlože iste večeri u Magistrali, atraktivnom izložbenom prostoru preko puta, koji je ukrašen muralom poznatog umetnika grafita Arteza. Autori tri najkreativnija rada dobiće vaučer za besplatan ulaz na sve programe Doma kulture Studentski grad (pozorišne predstave, muzičke koncerte i filmove).

Top