Пројекција Тед видео предавања: о љубави, недеља 13.3.

Radionica Prošireno polje 5 - Treća smena

RADIONICA PROŠIRENO POLJE 5 – TREĆA SMENA

 

Znamo da je tekst podugačak, ali nismo mogli kraće!

 

Mali jubilej Proširenog polja, u zajedničkoj organizaciji DKSG i Korneta, prilično će se razlikovati od svih prethodnih radionica. Biće održana noću. Zato se ovogodišnje „Prošireno polje” zove TREĆA SMENA.  Po svoj prilici, ova radionica će najviše ličiti na dve uzastopne žurke, ne samo zbog kreativnosti učesnika i moderatora, nego i zbog gostiju, muzičke pratnje.

 

Učestvovaće: Jesenji orkestar, Umbra, Luka Činč i Kralj Čačka.  Učesnici će dobiti prazne knjige, blanko stranica i korica bez plastifikacije, dobrog kvaliteta, pa će biti u prilici da knjigu naprave sami. Teme su snovi, noćne more, nesanica, rad noću, a forma je grafički roman. Ali može, po želji, da bude i nešto drugo. Nešto kao skup crteža, kolaža, kraćih tekstova, kao što je uradila Dragana Nikoletić, što ju je i preporučilo za moderatora ove godine.

 

Nakon radionice polaznici će započeto poneti kući i nastaviti da dopunjuju tokom godine, krajem koje ćemo prirediti izložbu svih knjiga nastalih u toku i nakon TREĆE SMENE. U podradionici će se oslikavati zbirka Miloša Ristića „Najkraće pesme”, u izdanju Korneta. Pesme su zaista najkraće, sa prosečno tri reči, dok najduže imaju pet. Svaka pesma je sama po sebi tema. Postproizvod će biti „Ilustrovane najkraće pesme”, nastao od najboljih radova i koji će biti dodeljen svima koji u tu knjigu budu uključeni.

 

Materijal za rad je obezbeđen, kao i osveženje u vidu kafe, pića, grickalica i energetskog napitka „red bul” (Red Bull), koji je jedan od sponzora. Među njima je i „Apatinska pivara”, ali i sitne kućne manufakture kao što je „koka-kola”. Odnosno, Koka kola (Coca-Colla) i još mnogi drugi.

 

Pred jutro služimo burek i jogurt (i ovo je sponzorstvo, ali samo treći deo od pune cene, tako da sponzora ne navodimo jer nije zaslužio).

 

Radionica je otvorena za sve zainteresovane. Urednički tim radionice: Dragana Nikoletić, umetnica i novinarka, Aleksandrija Ajduković, fotografkinja, Pavle Ćosić (Kornet) i Maida Gruden (DKSG)

 

Radionicu podržao RED BULL.

Ovim putem pozivamo studente da se prijave za Red Bull Can you make it avanturu, više informacija nawww.redbullcanyoumakeit.com

Top