Академски филмски центар на Фестивалу документарног филма ЈИХЛАВА 2017.

Promocija knjige “FOTO-FORUM, razgovori o fotografiji” i otvaranje izložbe FOTO-FORUM REVIJA

KONTAKT Galerija SKC KRAGUJEVAC

Promocija knjige “FOTO-FORUM, razgovori o fotografiji” i otvaranje izložbe FOTO-FORUM REVIJA, utorak, 28. mart 2017. u 20h. 

 

Promocija knjige “FOTO-FORUM, razgovori o fotografiji”

Učestvuju:

Ivan Petrović, umetnik - autor i priređivač izdanja

Maida Gruden, istoričarka umetnosti - urednica likovnog programa DKSG

Razgovor vodi: Ivan Arsenijević

 

Foto-forum - ciklus razgovora o fotografiji, koji je realizovan tokom 2010. i 2011. godine na inicijativu umetnika Ivana Petrovića u okviru Likovnog programa Doma kulture Studentski grad, sada u formi štampanog izdanja donosi sažete diskusije sa održanih susreta.

 

Na dvanaest Foto-foruma, koliko ih je ukupno održano, razmatrani su događaji, produkcija i pojave relevantni za lokalna fotografska dostignuća iz oblasti umetnosti i popularne kulture. Obuhvaćen je period od polovine sedamdesetih godina 20. veka do sredine dvehiljaditih, zajedno sa pojavom savremenih fenomena koji postaju prisutni na društvenim mrežama. Na taj način je ukazano na različite vidove fotografskih praksi koje su, iako zastupljene u našem okruženju, bile vrlo malo ili nimalo poznate.

 

Na Foto-forumu se predstavilo šesnaestoro autora, kustosa i istoričara umetnosti: Vesna Mićović, Dragan Petrović, Mihailo Vasiljević, Ivan Petrović, Ljubomir Šimunić, Slavko Timotijević, Goran Micevski, Slađana Petrović Varagić, Miroslav Karić, Goranka Matić, kolektiv „Belgrade Raw“ (Andrej Filev, Darko Stanimirović, Nemanja Knežević, Luka Knežević Strika), Ivan Zupanc, Ivan Arsenijević i Aleksandrija Ajduković.

 

Knjiga ima 300 strana i sadrži 217 fotografija i ilustracija.

Izdavač: Dom kulture Studentski grad, 2016.

Top