ГОСТОВАЊЕ АФЦ-а НА ФЕСТИВАЛУ ЕXПЕРИМЕНТС ИН ЦИНЕМА

PROMOCIJA KATALOGA IZLOŽBE KROZ ATELJE

Pozivamo Vas da u subotu 9. 11. od 18 časova dođete u Veliku galeriju Doma kulture Studentski grad na druženje uz slatko-slanu zakusku povodom promocije kataloga izložbe Kroz atelje.

 

DJ podršku pruža Mićun Ristić.

 

Izložbeni projekat "Kroz atelje" razmatra prostor u kome se odvija umetničko stvaranje - prostor umetnikovog ateljea - kao mesto fizičke, mentalne i materijalne prirode za koga se vezuju procesci koji prethode i pripadaju stvaranju i izvođenju umetničkog rada. U dijalogu sa specifičnim prostorom Velike galerije Doma kulture Studentski grad predstavljene su umetničke intervencije i situacije koje za svoje polazište uzimaju atelje sa različitih aspekata njegovog simboličnog, konceptualnog i kulturološkog značenja - kao mesto akcije, kontemplacije, dijaloga, eksperimentisanja, istraživanja, imaginacije i materijalizacije čina umentičkog delovanja i stvaranja, ali i kao prostor društvene interakcije. 

 

Autorka izložbe: Ana Bogdanović

Umetnici/umetnice: Marija Đorđević, Nemanja Lađić, Nikola Marković, Goran Micevski, Ivan Šuletić i umetnički par Nina Simonović i Francesco Fonassi  

 

Radno vreme Velike galerije svakog dana osim nedelje od 17h do 21h

Top