Година пса

Програм поводом доласка Нове године по Традиционалном кинеском календару

Среда 31. јануар у 19.00, Велика сала

Програм поводом доласка Нове године по традиционалном кинеском календару


Овогодишњи програм обележавања "Празника пролећа" и доласка Нове године по традиционалном кинеском календару биће одржан 31. јануара 2018. године у 19 часова у Великој сали Дома културе „Студентски град“.


Поред студената који похађају Школу кинеског језика и културе која се одвија у оквиру пројекта Прозор Шангаја, на програму ће учествовати и деца која похађају наставу плеса и музике у оквиру Дечјег центра (Цхилдрен палаце) у дистрикту Фенгтаи у Пекингу, НР Kина.


Овогодишњи програм је посвећен Години пса (званично је долазак Године пса 15/16 фебруар) а публика ће имати прилику да види део кинеских традиција које су уобичајене за "Празник пролећа".


Пас је, по Традиционалном кинеском календару, верна животиња, одани пријатељ, па се сматра да ће Година пса донети позитивне промене готово свима, а за пуно њих ће Година пса бити леп и миран период. Пас је благонаклон према свима који шире мир и хармонију и помажу друге, али ће и подржати оне који се боре са проблемима. Обзиром да Пас цени одлучност и храброст у борби са потешкоћама, Година пса ће ићи у прилог верним, искреним и одговорним особама. Ова година ће бити у знаку Жутог, Земљаног Пса.

Top