сс

RADIONICA LUTKA ANIMACIJE

Biće održana u sklopu festivala Balkanima 2013 u Domu kulture Studentski grad u periodu od tri dana (2-4. oktobar) u terminu od 13 do 17 časova. Polaznici Radionice će imati priliku da se upoznaju sa načinom rada poljskih animatora, koji su gosti festivala: VJTim (WJTeam), Silvija Novak (Sylwia Nowak, tvorac lutke) i Pjotr Ficner (Piotr Ficner, animator) će biti domaćini trodnevne radionice za izradu lutaka i stop-trik animacije –mešavine talenta, iskustva i inovacije. Tokom njene karijere, Silvija je radila na mnogim u svetu poznatim produkcijama kao što su Petar i vuk autorke Suzi Templton (Suzie Templeton) ili film Momak Deni Mareka Skrobeckog (Marek Skrobecki). Pjotr Ficner, mladi i talentovani animator sarađivao je sa Marekom Skrobeckim na filmu Momak Deni ili za kompaniju Brejktru films (Breakthru Films) na filmu Leteća mašina.

VJTim je kompanija čije se sedište nalazi u Poljskoj, i koja radi na stop-trik animaciji lutaka, akcionim igranim filmovima, muzičkim video-spotovima, a takođe izrađuje makete i pravi filmske rekvizite, izrađuje lutke, organizuje radionice koje se bave raznim tehnikama animiranog filma.

Radionica će se održati na engleskom jeziku i očekuje se od polaznika da mogu jasno voditi komunikaciju sa predavačima budu posvećeni radu na Radionici . Broj mesta za polaznike je ograničen, pa molimo zainteresovane da se jave što pre na mail adresu office@balkanima.org (u zaglavlju mejla stavite naziv Radionica lutka animacije, u tekstu mejla-puno ime i prezime, kontakt telefon i godinu rođenja).

ROK ZA PRIJAVU JE: PETAK 27.9.2013.

(Svi koji su se prijavili biće obavešteni putem mejla o imenima polaznika do kraja nedelje)

 

Top