БОУВИЈУ У ЧАСТ

U_VID LIKOVNA RADIONICA

 

Ko sam ja? Šta želim? Šta mi treba?

Kako da kroz proces odgovaranja na ova pitanja otkrijemo puteve kreativnosti i pronađemo elemente za stvaranje dela?

 

Radionica U_vid se održava u Domu kulture Studentski grad od 15. oktobra do 22. decembra 2015. i završava se izložbom radova učesnika. Obezbeđen je materijal za rad u okvirima realnih mogućnosti.

Radionica je namenjena studentima koji se pripremaju za profesionalni život i žele da, sagledavanjem sebe, uvide kako  da upotrebe svoju kreativnost.

 

Radionicu vodi Dragana Žarevac, likovna umetnica, na osnovu metoda koji koristi u spostvenom radu.

Radionica je besplatna, ali je broj mesta ograničen. Zainteresovani treba da se prijave na adresu u.vid.dksg@gmail.com

 

Rok za prijavu je 9.10.15. do 24:00.

 

DRAGANA ŽAREVAC (1959, Beograd) je likovna umetnica koja se, putem različitih medija, bavi razotkrivanjem odnosa između istine i stvarnosti. Obrazovanje u muzici i video umetnosti sticala u Beogradu, Bombaju, San Dijegu i Parizu. Krajem sedamdesetih i tokom osamdesetih godina prošlog veka izvodila je performanse u najvažnijim galerijama bivše Jugoslavije i u inostranstvu. Njeni video radovi prikazani su na mnogobrojnim video festivalima, TV stanicama, izložbama i manifestacijama širom Evrope (Centar Žorž Pompidu, ZKM, Tejt Modern), u Africi i SAD-u (The Kitchen, Renesns Sosajeti), a prisutni su u kolekcijama u Francuskoj i Nemačkoj. Dobitnica je više međunarodnih nagrada i priznanja za video-radove. Piše likovne kritike, radi kao selektorka na video festivalima i kao autorka radionica o odnosu između umetnosti i društva. 

http://zarevac.wix.com/zarevac

 

Top