ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ О ФЕСТИВАЛУ БАЛКАНИМА 2012 ПРЕМИЈЕРНО НА РТС-у

SCRATCH RADIONICA U OKVIRU FESTIVALA ALTERNATIVE FILM/VIDEO (5-9. decembar)

 

Prijavite se na Scratch radionicu Ivana Ladislava Galete u okviru festivala ALTERNATIVE FILM/VIDEO u Domu kulture Studentski grad!

Učestvujete u kreiranju eksperimentalnog kratkog filma. Posebne kvalifikacije nisu potrebne. Možete poneti svoj alat, flomastere, skalpele, igle, glaspapir, selotejp i slično. Dođite u četvrtak 6. decembra u 16h, zauzmite poziciju, odredite svoj prostor na 35 mm filmskoj traci i slobodno intervenišite, grebite, lepite, bojite, samo nemojte seći filmsku traku. Na kraju ćemo taj zajednički kreativni proizvod pogledati na velikom ekranu. Verujte biće zabavno!

Pošaljite nam e-mail sa naslovom SCRATCH radionica na alternative@dksg.rs sa vašim imenom, prezimenom, godištem i brojem telefona.

 

Pogledajte kako je to izgledalo u Zagrebu:

https://vimeo.com/20680849

"Rastegnuli smo filmsku vrpcu po stolovima i svaki je dobio u zadatak da intervenira na dijelu trake a da se ona ne reže. Odavde dovde je tvoj dio, a odavde na dalje tvoj i tako redom svaki po metar vrpce. Prvi dan dvadeset metara, drugi i treći dan po dvadeset metara i tako smo ispunili vrpcu negdje od pet minuta. Napominjem bez sjeckanja same vrpce! Nakon toga smo naš kolektivni uradak s velikim zanimanjem nekoliko puta pogledali na velikom ekranu. I vjeruj, bilo je zabavno. Što se samog vremenskog rada tiče, on je otprilike tekao ovako. Sastali bi se se poslije podne u 16 sati u MMu i tamo sam svaki dan prije rada održao kratko uvodno predavanje o skratchu s antologijskim primjerima svjetske produkcije. Iza toga smo radili negdje dva do tri sata, nije bilo ograničenja.

 

Dakle, kada bi se negdje našao kod tebe neki prostor koji bi bio permanentno otvoren, svatko bi se mogao malo okušati u ovoj filmskoj "kreaciji". Pojedinac "slučajni prolaznik" ne mora biti prisutan sva tri dana. Bilo tko može odraditi svoj metar filma.Netko metar netko tri sve ovisi o situaciji. Ništa određeno. Vrpca bi bila na raspolaganju svakome u svako doba s time da ih se upozori da ipak budu malo nježniji s njom kako bi je mogli tehnički prikazati. Ja bi mogao skroz dežurati na radionici ili bi me mogao netko zamjeniti dok odrađujem neke druge obaveze. Sve je otvoreno trenutnoj situaciji. U obavijesti bi trebalo navesti da si svaki donese neki alat; flomastere, skalpele, igle, glaspapir, selotejp i slično. Ja ću sa sobom donijeti kolut 35tice na kojoj će se vršiti intervencija. Ako ima koji svjetleći stol, nije na odmet. Ako pak dođe Vassily onda nam i on može pomoći u ovom filmskom performansu sa svojim iskustvom. Možda bi bilo dovoljno da se u pozivnicu ugradi link ove zagrebačke radionice kao osnovna informacija o čemu se radi. Ne treba pretjerivati, tko dođe dođe, ali vjerujem da će biti i onih koji će se zateći na licu mjesta, pa ćemo ih animirati."

 

Top