Премијера представе "Нови станар" у продукцији ДКСГ 10.12.2019.

Представа "Нови станар" је представа настала у продукцији Дома културе "Студентски град", а пројекат је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.

Мултимедијална кореодрама "Нови станар" настала је у продукцији Дома културе "Студентски град", а у сарадњи са филозофско-перкусионистичком радионицом: Ритам Студентског града и Креативном радионицом: Хор "Студењак". 

Кореодрама „Нови станар” инспирисана је истоименим комадом Ежена Јонескуа. Но, у нашем извођењу постоје два нова станара: један који је представник виртуелног света и други, који по Јонескуовој замисли гомила намештај до бесмисла. 
Дакако, виртуелни свет је прилично дуго “нови станар” нашег физичког, земног простора. Границе између реалног и виртуелног света постале су порозне, претапања вишеструка и свакојака, у чему је манипулација саставни и неизбежни део целокупне приче. Када ће се та међусобна преплитања толико умножити да два нова станара постану део истоветне (не)реалности - излишно је питање. Јер, увелико служе један другом и допуњују се, а ризици тог прожимања две супротне димензије су: хуманост и осећајност.  
Ова представа је настала из Радионице кореодраме, односно из плодне сарадње са талентованим и свестраним младим уметницима.
                                                                       др Вера Обрадовић

Кореографија: др Вера Обрадовић 
у сарадњи са извођачима
Композитор: Милан Св. Ђурђевић
Костимограф и сценограф: Милица Бајић Ђуров
Компјутерска анимација (концепт, режија, монтажа): Владимир Љубинковић
Дизајн светла: Гордана Пантелић

Играју: Страхиња Бичанин, Маја Ракита, 
Никола Пушичић, Весна Бановчанин,
Катарина Недељковић, Ивана Недин, Јована Стојић, Наталија Стоиљковић, Јована Крушчић, 
Теодора Јовановић, Катарина Недељковић, 
Ђорђе Галић, Кристина Комленић, Ивана Недин

Концепт, режија: др Вера Обрадовић

Пројекат је подржало: 
Министарство културе и информисања Републике Србије 

Top