Представљање уметничке резиденције у оквиру пројекта “They:Live”

У понедељак 09.05. у 19.00 у Галерији Дома културе Студентски град уметник Урош Крчадинац и кустос Лав Мреновић представиће резултате уметничке резиденције у оквиру пројекта “They:Live, student lives revealed through context based art practices”.

 

Модератор трибине: Лав Мреновић (кустос на резиденцији)

Учесници трибине: Урош Крчадинац (уметник на резиденцији), Маја Ћирић (кустоскиња) и Сања Радовић, (историчарка)

Последњи Урошев подухват је дигитални партиципативни уметнички рад. То је програм доступан на паметним телефонима и рачунарима за једноставно генерисање потпуно нових застава према критеријумима који корисници бирају. Аутор описује свој рад као са једне стране истраживање друштвеног потенцијала знакова, симбола и идентитета а са друге стране структурно изазваног сукобљавања у комерцијализованим дигиталним просторима друштвних мрежа.

У периоду од 15. марта до 15. априла уметник и кустос су провели на резиденцијалном боравку у Студентском граду током којег су имали прилике да се боље упознају са историјом Студењака, његовом организацијом и студентским животиом, примењујући дигитални пратиципативни уметнички рад у студентском контексту.

Урош Крчадинац је дигитални уметник, софтверски инжењер, аутор и едукатор који се бави новим начинима опажања и осећања заједничког света људи, мрежа и података. Живи и ради у Београду.

Лав Мреновић је независни историчар уметности, критичар и кустос. Интересује се за однос између савремене уметности и политичког. Тренутно истражује утицај глобализације на београдску уметничку сцену након 2000. године.

Маја Ћирић је независна кустоскиња и уметничка критичарка. Тренутно је кустоскиња 20. Бијенала уметности у Панчеву.

Сања Радовић је историчарка и независна истраживачица, проучава Хладни рат, историју Југославије и друштвену реалност. Живи и ради у Београду.

Резиденцијални боравак уметника и кустоса, као и трибина, дешавају се у склопу међународног пројекта “They:Live, student lives revealed through context based art practices” чији је носилац Дом културе Студентски град, а који је подржан од стране програма Креативна Европа Европске Уније.

 

 

Top