ВЕСНА ГОЛДСВОРТИ "Гвоздена завеса"

О роману књижевнице Весне Голдсворти, која се из Београда пре неколико деценија преселила у Лондон, говорићемо с Миленом Ђорђијевић, иректорком издавачке куће "Геопоетика" Јасном Новаков Сибиновић и ауторком, која ће нам се, уколико не буде успела да дође у Београд, придружити преко интернета, Весном Голдсворти.

Уторак 12. април у 19.00, Kлуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић”  / LIVE Facebook DKSG
Представљање романа Веснe Голдсворти ГВОЗДЕНА ЗАВЕСА 
у преводу Наташе Тучев (Геопоетика, 2021)
Учествују: Весна Голдсворти, Милена Ђурђијевић и Јасна Новаков Сибиновић 

књига препуна челичности и самилости… - Рејчел Kаск

Пребег привилеговане „црвене принцезе“, из једне од земаља „источно од линије која води од Шчећина на Балтику до Трста на Јадрану“, осамдесетих година прошлог века, изазван је љубављу зачетом у социјалистичком окружењу. Али овој љубави прелазак из неограниченог луксуза и ограничене слободе, у живот у ограниченом богатству и неограниченој слободи, мења судбину. Хладни рат одражава се у свему; од различитости држава и политике до појединаца и њихових приватних живота.

Весна Голдсворти (1961, Београд) дипломирала је Југословенску и општу књижевност на Филолошком факултету у Београду. Током студија писала је књижевну критику и била главна уредница часописа „Знак”. Од 1986. је у Лондону, где је на Лондонском универзитету магистрирала и докторирала. Редовна професорка енглеске књижевности и креативног писања на универзитетима у Ексетеру и Источној Англији. Kњиге: „Измишљање Руританије”, „Чернобиљске јагоде“, збирка песама „Солунски анђео“ (књига године лондонског „Тајмса“), романи „Господин Kа“ и „Горски“ (књига године британског књижарског ланца „Waterstones“).
 

Top