Нова сезона и богат програм 1. септембра у Дому културе „Студентски град“

Predstavljanje romana „ ŠUM VREMENA“ DžULIJANA BARNSA u DKSG

Predstavljanje romana „ŠUM VREMENA“ DžULIJANA BARNSA u DKSG

 

U sredu 18. maja u 20 sati u Klubu-knjižari Magistrala biće predstavljen roman „Šum vremena“ Džulijana Barnsa. U programu učestvuju Aleksandar Ilić, Ivana Medić i Zoran Paunović. U toku razgovora biće prikazani inserti iz dokumentarnih filmova o Dmitriju Šostakoviču uz njegove kompozicije.

 

Najnoviji roman jednog od najvećih pisaca današnjice govori o društvenim, ideološkim šumovima koji ne prestaju, a odnosi se na trenutak u kojem ruski kompozitor Šostakovič peva svoje pesme pod dirigentskom palicom Josifa Visarionoviča Staljina. Šta je Staljin dirigovao a šta je Šostakovič komponovao i koliko je moguće biti autentičan u totalitarnim režimima govori nam profesor svetske književnosti Aleksandar Ilić, ko je bio Šostakovič i kakvo je njegovo mesto u muzici, a takođe i o tome kako se borio s vlašću, objašnjava nam muzikološkinja Ivana Medić, kako je sve to preveo i šta o borbi umetnika s vlašću misli prevodilac reći će nam Zoran Paunović.

 

Engleski pisac Džulijan Barns (Lester, 1946) radio je kao leksikograf na Oksfordskom rečniku engleskog jezika, kritičar i urednik književne rubrike, TV kritičar u londonskom Observer-u. Dobitnik je brojnih nagrada. Proglašen je vitezom, pa oficirom francuskog Reda umetnosti i književnosti. Dela: Metrolend, Pre no što me je srela, Floberov papagaj, Zureći u sunce, Istorija sveta u 10 1/2 poglavlja, Troje, Bodljikavo prase, Pisma iz Londona 1990-1995, Obale Lamanša, Engleska, Engleska, Ljubav, itd, Cepidlaka u kuhinji, Sto od limunovog drveta, Artur & Džordž, Nije to ništa strašno, Puls, Ovo liči na kraj, Nivoi života.

 

 

Top